Nakon teksta na Klix.ba
388

UNIQA Osiguranje pomaže stonoteniseru Kenanu Jašareviću

Klix.ba
Kenan Jašarević
Kenan Jašarević
Nakon što je portal Klix.ba objavio vijest o Kenanu Jašareviću iz Ključa, koji je napustio turnir u Zagrebu, jer nije imao novca za smještaj, našoj redakciji su se javili dobri ljudi koji su odlučili pomoći mladom i talentiranom sportisti.

Tako je kompanija Uniqa Osiguranje odlučila dati podršku Kenanu i osigurati potrebna sredstva za buduće nastupe.

"UNIQA Osiguranje je kompanija koja tradicionalno pomaže bh. sport i sponzori smo velikom broju lokalnih sportskih klubova. Činjenica je da u mnoštvu upućenih zahtjeva ne možemo odgovoriti na sve, ali je iznimno zadovoljstvo biti u prilici pomoći mladom i talentiranom sportisti. U ovom slučaju je to dječak Kenan iz Ključa”, izjavila je direktorica UNIQA Osiguranja Senada Olević.

Iduće takmičenje na kojem će Kenan učestvovati je Državno stonotenisko prvenstvo u Vitezu, a pored troškova učešća na ovom takmičenju, za sve članove Stonoteniskog kluba Sana Ključ, UNIQA Osiguranje će osigurati i potrebnu sportsku opremu.

Trener Emir Gonilović je izrazio veliko zadovoljstvo zbog činjenice da će se dječaci u narednom periodu moći posvetiti treningu i takmičenjima bez straha da se ponovi situacija iz Zagreba.