BiH
0

Umjetničko klizanje: Danas počinje "Sarajevo Open 2016"

FENA
Međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju "Sarajevo Open 2016", koje treći put organizuje Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, danas će biti otvoreno u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra).

Četvorodnevno takmičenje je najvišeg ranga i uvršteno je u zvanični kalendar Međunarodne klizačke unije (ISU).Po riječima direktorice takmičenja Sabine Husedžinović, učestvuje 86 klizača i klizačica u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji iz 15 zemalja Evrope i Azije (Armenija, Češka, Francuska, Hrvatska, Italija, J. Koreja, Kipar, Njemačka, Rumunija, Rusija, Slovenija, Srbija, Švicarska, Turska i Bosna i Hercegovina).

  • Ove godine takmičenje ima još veću važnost jer će učestvovati aktualna svjetska prvakinja Elizaveta Tuktamiševa, što je za Savez kao organizatora izuzetna čast - kazala je Husedžinović.

Danas je planirano izvođenje kratkog programa u svih sedam uzrasnih kategorija (do 12.30 sati) uključujući parove u seniorskoj konkurenciji, koji su ove godine prvi put uključeni u program "Sarajevo Opena".

Bosnu i Hecegovinu na "Sarajevo Openu" će predstavljati sedam klizačica, seniorka Arijana Tirak, juniorka Alma Šehić, te pet djevojčica - Tara Mišel Gliha, Larisa Tomić, Zara Husedžinović, Hena Uzunović i Lana Galijašević.

Ulaz za gledaoce u dvoranu je slobodan.