Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Super. Kad će sarajevske ulice ponijeti imena Kike Sarajlića, Zaima Imamovića, Safeta isovića, Ilije Ladina, branka Ćopića, Davorina Popovića, Mirze Delibašića, nikad ...
Jos jedan genocid nad Bosnjacima, sad ce vjerovatno zalba sudu za ljudska prava
Ulice Sarajeva su dobile vecinom svoje prave nazive natrag! Nazive koje su nosile prije no ste vi grad okupirali tijekom Srvoslavije. Ne trebaju nama imena ulica po likovima koji nemaju veze sa Bosnom, kao naprimjer cara Dusana koji nije bio Bosanski car i koji je ratovao protiv Bosanskog kralja.
....Druga je stvar zbog cega su oni to cinili.Svako zna da je Meša postao Srbin zbog terora nad njim kojeg je vršio Cvjetin Mijatović, uz pomoć nekih muslimanskih pseudo-intelektualaca, a da je Mak postao Hrvat, kako je meni lično obrazložio, jer je tako imao bolju prođu i mogao štampati svoje knjige u većem tiražu i u više izdanja, a to mu je bilo važno u sirotinjskom životu kojeg je veći dio svog života vodio..To, međutim, ne mijenja istinu i identitet tih pisac-Muhamed Filipović Binesrb ne rise!
\"Safvet-beg Bašagić nije nikada bio, niti je hrvatski pisac, to nije bio Musa Ćazim Ćatić, kao ni Mak Dizdar, kao što ni Meša Selimović nije bio srpski pisac. Međutim, ne treba sve bacati na te koji to čine, jer oni to čine na osnovu izjava, deklariranja i želja takvih pisaca. Treba znati da su se naši brojni pisci izjašnjavali kao Hrvati: Safvet-beg Bašagić, Musa Ćazim Ćatić, Alija Nametak, Muratbegović, Mak Dizdar; kao što su se drugi, od Avde Karabegovića do Meše Selimovića, izjašnjavali kao Srbi, a npr. Ćamil Sijarić kao Crnogorac.
Muse Cazima Catica, Savfet-bega Bašagica, Pehlivanusa, At mejdan... Eto da znas. Све Срби исламске вјере. Машала.
neko se zajebava na komentarima, a neko na moru xD
Ovaj zelenko ,idi ti sinko potrazi pomoc ljekara nisi ti sav svoj.
Muse Cazima Catica, Savfet-bega Bašagica, Pehlivanusa, At mejdan... Eto da znas.
hahha jaoo BIZARNA,PATETICNA,MANIPULATIVNA,GENOCIDNA TURSKA CIGANIJA!Jos samo jedno veliko RUGLO I ISMIJAVANJE Balkana,Europe i Svijeta!-pajaci fasisticki!!Uvode neku novu \"jugoslaviju\"a vec su odavno ekonomska KOLONIJA!ROBLJE hehehee ima Boga,Ima Pravde!Cuj..Ckalja i Paja..??:)))
Lahko je to promijeniti, nisu problem nazivi ulica nego genocidan narod koji živi u njima.
Мени се баш свиђају имена. Могу да се користе имена и српских великана и појмова који су у Сарајеву замијењени неким другим. Нпр. Хајдук Вељкова, Милоша Обилића, Вука Караџића, Парк Цара Душана... То су све биле имена у строгом центру Сарајева. Како се сада зову те улице и парк?
Ljudska go-v-na ste vi cobani....dno dna ! Djaba vam i Ckalja I Paja...vi ste genocidne gu-be ! I da imate i malo pameti ostaviuli bi stara imena ulica......ovako cemo to morati raditi sami kad oslobodimo grad od vas lji-gav-ci ! A onda nece biti prastanja ! SIKTER
a budalaaa
ba \"kraljeva\"? gdje vi ovdje vidite \"kraljeve\"? Aaa, da, PETAR Kralj. Samo što to NIJE nikakav KRALJ, a posebno ne \"kralj Petar\" nego je to ime i prezime čuvenog beogradskog glumca. Bio je ne samo veliki glumac nego i veliki čovjek, u posljednjem ratu je činio što je mogao kako bi pomogao prijateljima u Hrvatskoj i Bosni i čak je bio član glumačke ekipe u prvoj crnogorskoj predstavi koja je poslije rata gostovala u Sarajevu - ne mogu se sjetiti naslova, igrala u Narodnom pozorištu i govorila upravo o crnogorskoj nezavisnosti. Kad o nečemu pišete, nije loše provjeriti malo podatke. Nije problem neznanje, niko ne može sve znati, ali je problem kad se ne potrudimo da saznamo ono što možemo, bilo pitanjem oko sebe, bilo listanjem knjiga, bilo pretraživanjem interneta.
Pa da. naseljena srbadija mijenja grad Banja Luku nomadski ocevi su vam je osnovali i osatvili u amanet