Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bio je jedan koji se potpisivao kao AKADEMIK pa ga nema više hoćeš li i ti da završiš. prestani vrijedjati \"Majke, tetke, daidzinice, amidzinice
Dug RS-a je 1,85 miijardi (vanjski) Ukupni dug BiH je 5,2 milijarde ( vanjski) Dug FBiH je 3,35 milijardi ( sto je manje od 2/3 ukupnog duga) Matematika je jasna nauka. Dakle RS je zaduzen sa vise od 1/ 3 ukupnog duga. Prepostavimo da je odnos stanovnika RS:FBIH, 1/3:2/3. Sad pogledajmo je li fedarcija prodale svoje telecome ?? Je li prodala svoje rudnike ??? Je li pordala Aluminium?? itd... Pa ces da vidis kakv ce odnos da bude za 7-8 godina.. Zaboravih reci da je FBiH napravila sama 60tak km autputa... a RS ni jedan.
Belgija je broj jedan u svijetu po zaduzenosti...Hrvati su treci...Mi smo MILA MAJKA za sve ostale...Toliko o zaduzenosti.
sasvim ok, pledajuci HR koja je 35+ milijarde eura u dugu... to je 70 milijardi KM... HR ce biti druga grcka... i kakve veze ima Hare sa ovim yebo vam Hare mater svima redom.
NE KONTAM STA HARE IMA SA ZADUZENJEM BIH, KAD HARE NIJE U VLADI? ZATO SE MORATE SVAKAKO OBRATITI TIHICU, TIHIC JE TAJ KOJI JE UMALO DOVEO FBIH DO BANKROTA KAKO BI POBIJEDIO NA ZADNJIM IZBORIMA. A SAD MUJEZINOVIC POTPISUJE ZADUZENJA ZATO TREBA SAMACKO KLEMPAVO UHO KONTROLISATI.
Naravno, najveći dio je skrhan u tzv. zajedničke institucije (one koji tamo rade) i Sarajevo ... ostale regije su u apsolutnom kmetovskom položaju. U konačnici s ovakvom politikom zvaničnog Sarajeva razbija se Bosna i Hercegovina. ... Koliko se da čuti BH je dobra jedino sarajevskom kantonu, u ostalim djelovima nema ni pomena o zajedničkoj zemlji. ... Realno!
U ODNOSU NA DUG ZEMALJA U REGIJI, DUG JE SMIJESAN, MEDJUTIM DAJE SLOBODU KOJE SUSJEDNE ZEMLJE NEMAJU. ZATO STROGO KONTROLISATI KOPILADI IZ VLADE ZA ZADUZENJE. MORA SE UVESTI POSEBNA PROCEDURA AKO SE VLADA HOCE ZADUZIVATI, STO ZNACI RECIMO DA 2/3 POSLANIKA U PARLAMENTU TREBA GLASATI ZA ZADUZENJE DA BI SE VLADA MOGLA ZADUZITI. OBRATITI PAZNJU NA TIHICA I COVICA, I OVAJ PUT CE ZELJETI KUPITI IZBORE KAO PROSLI PUT KAD SU ZAMALO FBIH DOVELI DO BANKROTA ZATO STO SU ZELJELI SVOJE GUZ*ICE U FOTELJAMA. POGOTOVO MRSKI NAM TIHIC.
Uvijek me zanimalo zasto se BiH zaduzila nedavno kod MMF-a? Da bI Covic i Tihic mogli opet pobijediti tako sto ce opet FBIH uvaliti u dugove kao sto su na proslim izborima kad su jednostavno dali borcima vece doplatke nego si to moze FBIH priustiti, sto je maltene dovelo do bankrota FBIH TIHICA U ZATVOR!
Rvartska se juce za skoro pa ovakav iznos zaduzila samo da godinu izgura..i to tesko da mogne biti... Da je samo smaknuti hareta,celu,dodu mi bi jeli zaltnim kasikama dok rvati propadaju ko grcka...
Nije ti slučajno na um palo da Federacija ima duplo više stanovnika (a i veću privredu) nego RS? Međusobniim optuživanjem nećemo nigdje prispjeti, nego nam može biti samo još gore. Dajte ljudi, izvucimo iz svake situacije ono najkorisnije i najbolje, pa i iz ove. Eto, ja lično, sad ću se diskonektovati i odoh da radim šta korisno...
Jesmo mi umjereno zaduzena zemlja ali ovo je za nas i previse. Uskoro cemo stici i Hrvatsku po dugu ali zato cemo biti daleko iza njih u Ekonomskom razvoju.
ja price, ko vise krade...
Republika Srpska Milijardu i osamsto miliona, a ostalo Federacija.. PA KONTAJTE CIJI SU LOPOVOVI VECI: DODIK &COMPANY ili HARIS&COMPANY p.s. Sad ce se odmah ogalsiti Sejdo (Zeljko) Komsic-potparol Harijev i organizacija \"Majke, tetke, daidzinice, amidzinice baklave Srebrenica i Zepa\" po Haretovom nalogu, opaliti kuknjavu o nekoliko hiljada mrtvih da bi sakrili Harisovu pljacku od nekoliko milijardi dolara koje leze na njegovom racun u turskim bankama, a vi ovce i dalje KUKAJTE I BLEJITE.. I ne zaboravite izaci na glasanje, i obavezno glasajte za jednog od trojice najvecih kandidata (citaj najvecih lopova): HARISA SILAJDZICA BAKIRA IZETBEGOVICA ili priglupog i polupismenog FAHRU RADONJCICA BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE