Zbog falsifikovanja isprave
0

Uhapšen državljanin BiH Liridon Keljmendi

SRNA
Liridon Keljmendi (Foto: CIN)
Liridon Keljmendi (Foto: CIN)
Hrvatska policija uhapsila je sinoć Liridona Keljmendija (27), državljanina BiH protiv kog se vodi krivični postupak u Crnoj Gori zbog falsifikovanja isprave.

Podgorička kancelarija Interpola raspisala je međunarodnu potjernicu za Keljmendijem, rođenim u Peći, na zahtjev crnogorskih pravosudnih organa, a po naredbi Osnovnog suda u Kotoru, kako bi prisustvovao krivičnom postupku koji se vodi pred kotorskim Osnovnim sudom zbog falsifikovanja isprave.

Iz crnogorske policije danas je saopšteno da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je L.K. zajedno sa svojim bratom E.K. (32), za kojim se traga, 24. septembra 2010. godine u Kotoru ovlašćenom službenom licu Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave podnio falsifikovano rješenje o prijemu u crnogorsko državljanstvo.

Dalje se podsjeća da su u akciji crnogorske policije 18. oktobra 2010. godine uhapšeni rukovodilac Filijale Ministarstva u Kotoru i savjetnica u toj Filijali, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja. 

Crnogorska policija navodi da slijede kontakti sa hrvatskom policijom radi ekstradicije L.K.