Regija
0

Liridon Keljmendi napustio Crnu Goru nakon uručenja rješenja o protjerivanju

FENA
Liridon Kelmendi
Liridon Kelmendi
Liridon Keljmendi, sin narko bosa Nasera Keljmendija, napustio je Crnu Goru na graničnom prijelazu Kula, prema Kosovu, potvrdili su izvori bliski crnogorskoj policiji, a prenijeli podgorički mediji.

Keljmendi mlađi je Crnu Goru napustio u petak, nakon što mu je policija prije dva dana uručila rešenje o protjerivanju, po nalogu resornog ministarstva.

Rješenje da je nepoželjan u Crnoj Gori uslijedilo je kao reakcija na privođenje zbog remećenja javnog reda i mira i činjenice da je i ranije osuđivan. Njemu je izrečena i zabrana ulaska u Crnu Goru u sljedeće dvije godine. Prethodno je i novčano kažnjen.

Prije nepunih mjesec dana, Liridon Keljmendi pušten je iz zatvora Spuž u Crnoj Gori, gdje je mjesec i pol dana boravio zbog poticanja službenika MUP-a da njemu i bratu Elvisu daju lažne crnogorske dokumente.

Njihov otac Naser Keljmendi uhićen je u Prištini početkom svibnja, nakon što je Sud BiH za njim raspisao tjeralicu Interpola.

Keljmendi stariji tereti se da je povezan s nekoliko slučajeva ubojstava, organiziranog kriminala, trgovine drogom i pranja novca.

State Department ranije je stavio Keljmendija na "crnu listu" osoba opasnih po interese SAD.