BiH
348

Ugasio se još jedan mladi život: Preminuo Faruk Podrug

Piše: E. F.
Faruk Podrug (Foto: Arhiv)
Faruk Podrug (Foto: Arhiv)
Faruk Podrug, mladić kojem je dijagnosticiran T- limfoblastični limfom/leukemija, jutros u pet sati zatvorio je svoje oči i napustio ovaj svijet zauvijek.

Ovo je za Klix.ba potvrdio i njegov očuh Eso Tokić kazavši nam da je Faruk svoje posljednje trenutke proveo sa svojim najmilijim.

"Na njegovo insistiranje izašao je iz bolnice prekjučer. Želio je kući, valjda je predosjetio da mu se bliži kraj i da su bile iscrpljene sve mogućnosti koje bi dovele do poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja. Jutros u pet sati nas je napustio. Bio je to divan momak, šta da vam kažem", kazao nam je Tokić.

Podsjećamo, prije samo petnaestak dana pokrenuta je nova akcija prikupljanja pomoći za Faruka kako bi pobijedio u borbi za život odnosno kako bi uz pomoć lijeka Nelarabine došao u remisiju u kojoj bi bila moguća transplantacija koštane srži.

Naime, nakon dvije primljene terapije T- limfoblastični limfom/leukemija se vraćao prebrzo i djelovao je agresivno tako da su Faruku bio potreban nastavak sa novim terapijama.

Iako su sredstva prikupljena te je i dato odobrenje za izmještanje Faruka iz države radi transplantacije koštane srži, on nije izdržao.

Njegova porodica zahvaljuje se svima onima koji su Faruku nesebično pomogli i donirali potrebna sredstva za njegovo liječenje.

Vezani članci