Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zar nemate preča posla? Kome zamazujete oči i sramota je djecu iz osnovne škole ugurati u kriminal indirektnim putem. Onaj ko je ovo predložio, je kompletan pedagoški idiot! Bavite se vi iz vlade i ostalo prateće osoblje krunskim kriminalom i na praktičan način to pokažite djeci. Ovako, sva ova ujdurma je da se zaposli više uhljeba!
Da sam učenik ja bih pitao: "Nastavnice/če, jeste li se vi zaposlili u ovu školu preko konkursa i da li ste imali nekoga da vas "pogura" ? Učiti o školama o borbi protiv korupcije (u koju svakako spada i zapošljavanje preko raznih oblika štela) u kojima se preko 98% zaposlenih zaposlilo preko stranaka, rodbine ili drugih veza, (konkurs je uvijek samo formalan) je isto kao da na Oktobarfestu učite kako je piva nezdrava.
@Tukelje ma danas je 100% zaposlenih preko štela Ne znam nikog da se drukčije i zaposlio pogotovo u obrazovanju i zdravstvu
@25Damir ja jesam, ali naravno u privatnom sektoru, a i u firmi u kojoj radim su svi dovedeni preko nekih štela.Pitanje svih pitanja je da li ovom narodu (barem većini) u redu to što se u ovoj državi apsolutno sve mora preko štele završiti ili ne, jer ako jeste onda se ja (a već radim na tome), polako mogu spremati da odem odavde i odvedem svoju porodicu, a ostalima želim svu sreću ovog svijeta.
E to je već praktičnost u školama.Trebat će im ovo u životu mnogo puta,pa nek uče od malih nogu. Imaju vrhunske stručnjake i primjere u užoj okolini.Mada neki imaju i viška talenta za korupciju, a neki i nisu baš nadareni toliko,pa nek se uče.Ko što djeca u pacifičkom pojasu uče o stvarima koje treba raditi pri erupciji vulkana , tako i ovi naši treba da uče o navikama i metodoma uspjeha u svom prirodnom okruženju.
Ne treba, to je nauce u kuci :)