BiH
50

U Zenici obilježena Dječija nedjelja: Najmlađi se družili sa Amelom Tukom

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Udruženje građana "Naša djeca" iz Zenice danas je na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici organizovao cjelodnevni događaj obilježavanja Dječije nedjelje, a posebni gost na današnjem druženju sa djecom bio je bh. atletičar Amel Tuka.

Današnji događaj na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici obuhvatao je veliki broj aktivnosti i promocije sporta i druženja, ali i skretanja pažnje na one na kojima svijet ostaje. Koordinatorica projekta Ira Rakić je istakla kako je cilj današnjeg druženja promocija djece i njihovih prava.

"Okupili smo se povodom Dječije nedjelje kada pokušavamo da skrenemo pažnju na djecu i njihova prava. Ovo je nešto za što se u narednom periodu borimo i krajnji nam je cilj da se usvoji lokalni akcioni plan za djecu u Zenici", kazala je Rakić.

U sklopu današnjeg dana održana je protestna šetnja djece Parlamenta Zenice, u kojoj je učestvovao i bh. atletičar Amel Tuka i glumac Nusmir Muharemović.

Nakon protestne šetnje Tuka i Muharemović su se fotografisali sa okupljenima te se družili kroz razne sportsko-rekreativne aktivnosti koje su održane danas u Zenici.