Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prvi na licu mjesta su bili pripadnici GSS-a Konjic. 6 članova i jedan medicinski tehničar iz urgentnog centra opće bolnice Konjic koji su 29.01.2015 u 22 i 35 minuta bili na licu mjesta, probijajući se kroz oluju i nanose snijega, pješačili smo neka 3 Kilometra bez odmora sa minimalnom ličnom opremom samo "naoružani" dobrom voljemo da pomognemo unesrećenoj, Zbog lošeg zdravstenog stanja starice nismo bili u mogućnosti koristit sanke niti helikopterko spašavanje. Prilikom povratka u stanicu, uhvatila nas je velika oluja, brzina vijetra je bila velika a i nanosi snijega. U stanicu smo se vratili u ranim jutarnjim satima 3 i 20 minuta.
nema goriva za helikopter ili nemaju interesa za nanu :/ koja drzaava...
Imao sam prilike procitati na jednom hrvatskom portalu da oni na dom na Zavizanu(Velebit) isporucuju gore covjeku koji zivi i radi i vrti meteo mjerenja sve potrebstine motornim sankama..Pretpostavljam da ni to nemamo u ovom jebenu cemeru.
Moguce, ali do Bjelasnice recimo vuce cak i zicara..Ovo je bas klasicna zabit, plus sto gore kazu znaju biti zapusi od bure i po 5 metara..Inace imaju put ali se on otvara u maju a zatvara u oktobru sam od sebe:)
Burazeru, nemoj pricati o cemu ne znas..Raspitaj se o Velebitskoj buri pa mi se onda javi da pricamo.Kakve veze ima visina snijega sa jacinom vjetra, pomijesao si loncice..
PRIKAŽI ODGOVORE (4)