BiH
0

U subotu sastanak lidera vladajućih stranaka u FBiH

FENA
Sastanak lidera stranaka koje čine parlamentarnu većinu na razini Federacije BiH bit će održan u subotu 16. februara u Sarajevu. Na dnevnom redu je aktuelna problematika funkcioniranja izvršne i zakonodavne vlasti na razini Federacije BiH.

Ovo je danas za Fenu izjavio glasnogovornik Hrvatske demokratske zajednice BiH Mišo Relota, napominjući da sastanak organizira HDZBiH i njen predsjednik Dragan Čović, a sastanku će prisustvovati predsjednici Stranke za BiH Haris Silajdžić, Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić i HDZ-a 1990 Božo Ljubić.

Sastanku će prisustvovati i predsjednica i dopredsjednici Federacije BiH Borjana Krišto, Mirsad Kebo i Spomenka Mićić, premijer Federacije BiH Nedžad Branković i njegovi zamjenici Vjekoslav Bevanda i Gavrilo Grahovac.

Pozvani su predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Safet Softić i potpredsjedavajući Marinko Čavara te predsjednici klubova navedene četiri stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i predsjedavajući Doma naroda Stjepan Krešić i potpredsjedavajući Besim Imamović, te predsjednici hrvatskog i bošnjačkog kluba u tom domu.

„Očekujemo da će svi pozvani nazočiti sastanku u subotu“, kazao je Relota.