Sinoć nestalo struje
0

U Studentskom domu Bjelave otpadaju plafoni

Piše: E. G.
U paviljonu sedam Studentskog doma Bjelave Univerziteta u Sarajevu sinoć oko 23 sata je nestalo električne energije. Studenti tvrde da je to posljedica strujnog udara, dok direktor JU Studentski centar Sarajevo Emir Kadrić kaže da to nije tačno i da je struje nestalo zbog toga što su studenti uključili previše grijalica.

Našem portalu su se obratili studenti koji su naveli da je do strujnog udara došlo zbog dugotrajnog curenja vode iz plafona u kupatilu.

"Studenti su nekoliko puta upozoravali odgovorne u Studentskom domu Bjelave da im curi voda iz plafona, ali se ništa nije promijenilo. Plafon se obrušio, ali je sreća da niko u tom momentu nije bio u kupatilu", naveli su studenti.

Međutim, direktor JU Studentski centar Sarajevo Emir Kadrić kaže da se radi o "notornoj laži" te da nema govora o strujnom udaru.

"To naprosto nije tačno. Struje jeste nestalo, ali je to uslijedilo nakon što su studenti uključili prevelik broj grijalica. Mi smo danas zamijenili osigurač i sve ponovo funkcioniše. Oni jednostavno ne smiju uključivati grijalice, takvo je pravilo. Ne kažem da problema nema. Naravno, ima ih, ali to što kapa voda i sve ostalo se jedino može srediti investiranjem u objekte. Mi smo tu nemoćni i ovo je samo još jedno upozorenje nadležnima da moraju naći novac da se ti problemi riješe", rekao je Kadrić za Sarajevo-x.com.

Također, kako je rekao u utorak će studentske domove posjetiti delegacija Vlade Kantona Sarajevo koja je i osnivač JU Studentski centar Sarajevo, upravo zbog ovakvih problema.