Gdje za Novu godinu
0

U Sarajevu možete birati između ponuda od 0 do 200 KM

Piše: N. Jamaković
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Novogodišnja noć je odlična prilika za zabavu, a u Sarajevu je, uz javni doček ispred BBI centra, dosta mogućnosti za to i u restoranima i hotelima.

Hotel Europe je za doček Nove godine angažovao Kemala Montena i Mirzu Šoljanina. Oni će zabavljati goste koij su za gala večeru (švedski sto) i piće dobrodošlice u Bečkoj kafani uplatili 195 KM. U hotelu nam je rečeno da je veći dio mjesta popunjen te da ima još nešto više od 100 slobodnih mjesta u restoranu, gdje je niža cijena, 50 KM, za koju posjetioci također dobiju večeru (švedski sto).

Goste će u Holiday Innu zabavljati beogradska grupa Legende. Karte za doček su 150 KM, a u tu cijenu je uključena večera (švedski sto). Organizatori, agencija Ekoselo, ističu da je planiran i nastup plesne grupe Romantik, a bit će upriličena i tombola u kojoj će posjetioci moći učestvovati uplate li dodatnih 20 KM. U Ekoselu su veoma zadovoljni prodajom karata te ističu da je ostalo još 20 posto neprodatih rezervacija, a u prodaji je bilo ukupno 400 ulaznica.

Na Termalnoj rivijeri na Ilidži će biti organizovano novogodišnje gala veče uz nastup Berina Buturovića. Domaćini obećavaju dobru atmosferu uz "all inclusive" hranu i piće i posluženje na bazi švedskog stola, a sve to za 85 KM.

U Đulaginom dvoru je predviđena house muzika do 23 sata, nakon čega će DJ puštati domaću rock muziku. Rezervacija za ovaj događaj je 15 KM, a u Đulaginom dvoru kažu da je ta cijena određena samo kako bi gosti imali obavezu da dođu, kao rezervacija te da su u tu cijenu uračunati hladna plata i piće dobrodošlice. Isti su uslovi i u objektu prekoputa, Kasabi, gdje će gosti uživati uz sevdalinke i starogradske pjesme.

Mucha Lucha od 20 sati u novogodišnjoj noći u Caffe baru Hag priprema "opasno" zagrijavanje za doček.

Bjelina otvorenog neba, kuhano vino, toplina grijalica i zvuci koje odašilju DJ-evi samo je jedna od tri tačke uz koje ćete dočekati prvo januarsko jutro. Za one koji se opredijele za udobnost zatvorenog prostora, tu je unutrašnjosti caffea Hag. Cjelonoćna zabava na otvorenom i u zatvorenom prostoru održavat će se na tri floora - Open Air ispred caffe bara Hag i dva floora u unutrašnjem dijelu.

Zezanje uz besplatnu meksičku hranu (grah, kobasice i empanadas) "olakšat" će vaš novčanik za 10 KM.

U Holiday Pubu za Novu godinu nastupa Selam Tufekčić Trio, koji je i prošle godine zabavljao goste Coca-Cola Holiday Marketa. Njihov je repertoar zasnovan na hitovima pop-rock scene bivše Jugoslavije, a informacije o rezervacijama za ovaj događaj mogu se dobiti na šanku Puba.

U okviru Coca-Cola Holiday Marketa 31. decembra planiran je i cjelodnevni program za djecu, uz igraonicu tu će biti i novogodišnji maskenbal te program na Happy :))) Stageu, gdje će u 12 sati nastupiti Elvir Hadžijamaković Lilo, poznata dječija zvijezda, a djeca će se također moći družiti i sa maskotama.

Za one koji Novu godinu žele dočekati u nešto drugačijem okruženju, tu je Novogodišnji Late Nite Show koji priprema Magacin Kabare uz druženje, zabavu i ples. Sjajna ekipa poziva sve da se s njima zabave, nasmiju i odbroje sekunde do vesele i sretne 2013. godine.

Sarajevska filharmonija će organizovati tradicionalni novogodišnji koncert u Narodnom pozorištu kojim će sa svojim gostima obilježiti 90. rođendan i dočekati 2013. godinu.