Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Briga MMF-ovce i parlamentarce za nas i šta se nama dešava.. Oni daju pare, političari i parlamentarci ih najviše troše na svoje plate, izdatke, ... a ko će sve to sutra da vraća? Narod, nametanjem novih poreza i ko zna čega. Da bi dobili novi sistem i novi Ustav ... treba urušiti ovo što imamo i graditi novo. Džaba nam što pričamo, kritikujemo, negodujemo ... U Bosni se samo silom stvari vazda mijenjale ... Svi na ulice trebamo izaći i to prije svega pred OHR. Dok ih stranci ne natrjeraju - ništa promijeniti neće. Džaba im priča da sve zavisi od naroda i koga biramo! Svjedoci smo kako se diktratori, politički sistemi i Ustavi danas mijenjaju u državama! Nema nam druge, ako istinski želimo da maknemo s trona sve "trojke" i "šestorke". Ravnopravnost za sve ... jedan građanin - jedan glas, bez ikakvih nacionalnih prava i veta ... pa neka izvole pokazati koliko su stručni i sposobni, i neka se bore za vlast ravnopravno.
@kevin : Daleko je od istine taj tvoj komentar !! Ako i jesi profesor , kakva je onda uloga VAS intelektualaca u ovom društvu ? Zašto ste se obrazovali ? Jel da zadrzite svoje znanje samo za sebe ?? Ako je ovaj narod u zabludi ZAŠTO se ne potrudite da im otvorite oči ?? Nije istina da ovaj narod zeli da bude ROB !! Normalno je nakon 20god, MRCVARENJA ovog naroda da svaki čovjek postavi sebi pitanje dali smo mi sposobni da odlučujemo sami o sebi ! Zašto to isto pitanje niko nije postavljao prije rata ?? Ni jedna VLAST na svijetu neće dati običnom čovjeku neke povlastice ako se za njih ne izbori !! Pa valjda VI (ako ste dobronamjerni ) INTELEKTUALCI trebate to OBJAŠNJAVATI ovom napaćenom narodu a ne šutiti i smijati se njihovoj nevolji !! Reći ovaj narod je GLUP ili " zeli da bude ROB je po meni potpuno isto kao da smo svi 92-ge pobjegli odavde i predali drzavu u ruke agresora !! Upotrijebi svoje znanje PROFESORE i BORI se je borba nikada ne prestaje !!!
Jel to Nermin bolestan pa se ovi MMF-ovci sastaju sa parlamentarcima. U u u, smetnuo sam s uma: NERMIN JE SMIJENJENI PREMIJER VLADE ENTITETA FEDERACIJE BIH.
Nije MMF jedina opcija, jer sa ovim kreditima nista se nemijenja. Ko je MMF: sjediste u Washigtonu, glavne konce u rukama USA. Organizirala nekoliko puceva i likvidacija (pretezno u centralnoj i juznoj americi). Procitajte http://en.wikipedia.org/wiki/International_Monetary_Fund veoma interesantno! Nama netreba MMF, nama treba pameti. Zasto glasamo za lopove, to je nevjerovatno!
meni je teško priznati, ali ova sto.ka koja sebe naziva narodom, bilo kojim ovdje, jednostavno patološki želi biti ROB i čini sve da ne bude ni mikron slobodna ili da pojednostavnim, ako dođe švabo i sprži nam šumu, postoji šansa da će zasdaiti drugu a recimo vidljivo je da ba.lije, čet.nici i ustaše nisu ui stanju zasaditi 1 drvce eto :)
Bože dragi, da li će im reći naši predstavnici da ne izvršavaju pravosnažne i izvršne presude sudova u BiH, da li će im reći da izvršavaju preko reda nekakve "nagodbe" o vansudskim poravnanjima nakon pravosnažnih presuda, da li će im reći kako.....Ma neće....Nisu izvršili ni presudu iz Strazbura...a ovi stranci zbunjeni jer njima je nevjerovatno da je izvršna vlast iznad sudske.....zbunjeni su...Mislim...nije ni kod nas.....ali....
MMF je jedina opcija da bi ova drzava koliko toliko normalno funkcionisala!!!
@ kevin : Ja fakat neznam šta je MMF, ali samo mogu da provalim posljedice njegovog kreditiranja kao običan čovjek . A ti profesor ?? Mora da su te dobro obrazovali kako ćeš štititi ZAPADNE interese :) Profesore pusti šuplju . Ko se brinuo do ovog usrano..g rata o našim resursima ??
@ KEVIN : E sad zamilsi kako će tek stranci da nam čuvaju resurse :) Jbte šta je tebi ?? Pa mjenjaj stoku koja su na vlasti sve dok ne dođu sposobni ljudi ( a ima ih sigurno ) i počnu raditi za dobrobit drzave i naroda . Onog momenta kada sve daš u ruke stranaca onda si ti nihov ROB . Imaš primjere u Španiji , Grčkoj i sl. a to su članice EU . Nećemo ići u Aziju i Afriku :)
samo ne vodite nikoga iz sda i svaki sastanak ce biti uspjesan i ljudski
Kevin, znate li Vi uopšte šta je MMF, za što je bitan, što bez nejga ne možemo, zašto toliko čekamo na to? S oproštenjem, mislim da ne znate šta pričate, ja te kao jedan profesor koji se inače ne razumije niti zna išta o tome pitam?
@ mahalušo : Svaka drzava koja se osloni na MMF PROPADA !! Zašto ne bismo i mi :) PROPALI :)
pa potencijalni opstanak bih je i moguć samo ako sa bitnih prirodnih resursa skloniš NAS naša stoka sistematski sve uništava, vode, šume, oranice, rudnike, sve ali baš sve
Joj svaka drzava se oslanja na MMF i ne moze bez njega.. Zasto ne bismo i mi? Nama jos vise treba.. Nismo mi Turska pa da MMF-u dajemo kredit..
Ovaj MMF na istu foru uništava cjelu EU . Grčka , Španija , Italija propadaju zbog njihove " pomoći " . Da bi dobio kredit prvo moraš napraviti projekat gdje misliš uloziti taj novac . Ako se njima ne sviđa oni ti ga neće dati . Kad uzimaš lovu od njih mozeš ulagati samo u puteve , izgradnju škola , bolnica i sl, u glavnom mozeš ulagati u sve osim u privredu . Najpozeljnije je kao kod nas da se novcem MMF-a krpe rupe u budzetu i kupuje socijalni mir jer onda znaju sigurno da nećeš moći vratiti na vrijeme taj kredit a kamata raste . Oni su unaprijed izvagali koliko nam resursa i firmi mogu uzeti i do te granice će nam davati kredit i zaduzivati nas . Poslije toga ide kao Grčkoj " prodajte svoje otoke " , samo što će kod nas biti " iselite se sa olipiskih planina , dajte nam vrelo Bune , predajte ključeve od BHT ,EP i sl, firmi ". Što je najgore ovi naši kvazipolitičari to dobro znaju ali boli njih lakat za narodom i Bosnom !!!