Sigurnost ili populizam?
431

U sarajevske srednje škole uvodi se predmet o sigurnosti i društvenoj samozaštiti

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predmet o sigurnosti i društvenoj samozaštiti bit će uveden u srednje škole na području Kantona Sarajevo, potvrđeno je iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Vedran Jukupović je na sedmoj radnoj sjednici Skuštine Kantona Sarajevo, održanoj 17. aprila 2019. godine, podnio zastupničku inicijativu za pokretanje procesa uvođenja obaveznog nastavnog predmeta s radnim nazivom Osnove sigurnosti, lične i društvene samozaštite u srednje škole od 1. do 4. razreda.

U odgovoru Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, u vezi s inicijativom koju je pokrenuo zastupnik Vedran Jakupović iz stranke Narod i pravda, stoji da će biti imenovana radna grupa koja će imati zadatak da pripremi nastavni plan i program za navedeni predmet.

"Predložit će se vremenski okvir, odnosno u kojim razredima srednje škole će biti realiziran predmet i provesti sve ostale aktivnosti kako bi se osigurale pretpostavke za implementaciju inicijative", stoji u odgovoru Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.