BiH
0

U Sanskom Mostu održan predizborni skup SBiH

FENA
U Sanskom Mostu je održan centralni predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je danas iz te stranke.

Kandidat za Skupštinu Unsko-sanskog kantona Sulejman Kazić uvjeren je da će SBiH dobiti podršku glasača na općim izborima u Bosni i Hercegovini 3. oktobra. Nakon toga će krenuti u realizaciju pet političkih i pet ekonomskih prioriteta iz svog programa za naredni četverogodišnji period, rekao je Kazić.

Nositeljica liste SBiH za Skupštinu Unsko-sanskog kantona Dika Bejdić je izjavila da je stranka pokazala senzibilitet prema ženama time što je njoj dala ovu poziciju koju nema niti jedna žena iz neke druge političke stranke u Federaciji BiH.

Nosilac liste SBiH za Skupštinu USK-a Mirnes Alagić rekao je da postoji 'crvena linija' ispod koje SBiH nikada neće ići te da nikad neće izdati one vrijednosti za koje se naš narod borio tokom agresije na BiH.

Sadik Bahtić, nosilac liste SBiH za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, najavio je pobjedu SBiH na predstojećim izborima koja će, kako je rekao, posebno biti ubjedljiva u Sanskom Mostu.

General Atif Dudaković pozdravljen je gromoglasnim aplauzom na ovom predizbornom skupu, saopćio je SBiH.

Dudaković, "sila nebeska", kako ga zove narod BiH, govorio je o sudbonosnim trenucima za zemlju i njene građane. Istaknuo je da narod više nije naivan, prepoznao je SBiH kao jedinu političku opciju koja se grčevito bori za opstojnost BiH i svih njenih građana, zbog čega će Harisu Silajdžiću i svim kandidatima SBiH na predstojećim izborima dati veliku podršku, saopćeno je.