BiH
17

U Ravnom održan sastanak delegacija HDZ-a BiH i HDZ-a RH

Klix.ba
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović sa stranačkim izaslanstvom i dužnosnicima svih razina vlasti održao je sastanak sa predsjednikom HDZ-a RH i prvim potpredsjednikom Vlade RH Tomislavom Karamarkom te stranačkim dužnosnicima, danas u Ravnom.

Načelnik općine Ravno, Andrija Šimunović i predsjednica OO HDZ-a BiH Ravno Stana Burić upoznali su stranačka izaslanstva s trenutnom ekonomskom i političkom situacijom u Ravnom, te pitanjima koja su važna za stanovnike ove općine.

Poseban naglasak je stavljen na projektima, razvoj turizma, poljoprivredne proizvodnje te prekogranične saradnje kao i projekata iz EU.

Općina Ravno, svojom pozicijom nadomak Dubrovnika, ima puno neiskorištenih potencijala poput špilje Vjetrenice, samo sve mogućnosti treba usmjeriti razvoju ovog kraja, zaključeno je na sastanku.

Na sastanku je razgovarano i o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Hrvatskoj i BiH o položaju hrvatskog naroda u BiH.

Razgovarano je i o unaprjeđenju suradnje dviju sestrinskih stranaka u predstojećem razdoblju te lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.