Muhamed i Jovan iz Goražda
2
U ratu neprijatelji, u miru najbolji prijatelji
Komentari (152)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne treba zagovarati mrznju, ali postoji nesto bolesno u svemu ovome - da najbolji prijatelji pucaju jedan u drugog jer kako Jovan rece "ide za svojim narodom", ne za svojim prijateljem. Zasto nije dijelio dobro i lose sa prijateljem, vec je dosao kod prijatelja kada mu je trebala pomoc da se vrati u svoje selo? I sutra da se zapuca, opet bi isto, kao sto rece Jovan..
ovo je lijepo .... svaka cast
jedva čekam novi rat. imam dosta komšija kojima bih objasnio nešto u 4 oka...pa u 3..pa u dva.
Ima li iko od pravnika ili ljudi iz RAK-a ii pravosuđa ili postoji li ijedno tijelo u ovoj zemlji koje može udarati penale ovim nepismenim uposlenicima klixa zbog medijske torture koje vrše, ovo je necuveno? molim za savjet i pomoc
Morbidno, bizarno bolesno...ovo je za pricu na rotten dot com Juce smo se rokali danas smo najbolji drugovi, a sutra bi ponovo Koji mazohizam...
haj ti zivko da ja tebi dođem kući,silujem ti ženskać po kući ,muške pobijem,onda kuću zapalim pa ti meni poslije oprosti i počasti me kafom i kolačima kad me sretneš u gradu.
Ti ili si naivan ili si glup! Mani se te propagande o zaludjenosti naroda. Zivko puno je zrtava palo da bi se to moglo brzo zaboraviti. Reci mi samo kako jedna majka Srebrenice da zaboravi nevino ub.ije.nu svoju djecu? Gore sam ti neveo da smo mi Bosnjaci najmanje krivi za protekli rat, a platili smo najvecu cijenu, zasto? Ovakvih primjera je bilo prije zadnjeg rata na pretek, komsija-komsiji pomaze i onda preko noci jedan od tih komsija (Srbin) postane zvijer, nesto onda nije uredu! Zato, ne treba vise nasjedati na LICEMJERNOST komsija, jer su oni slatkorjecivi, ali sta se krije iza toga treba biti dobro oprezan. Nikolic lijepo zbori, ali znamo njegovu politiku, zato ja, a ni svi ostali Bosnjaci NE SMIJEMO nasjedati na licemjernost nasih komsija. Jedni pored drugih DA, ali uz veliku dozu OPREZA!
Ovakvim muhama su svrbi napunili masovne grobnice istocne Bosne i opet ce,ceka se, na vakat...Umjesto klix,ba citat ce se krst.ba
E moj Jovane da te je on dohvatio 92, zaklo bi te ko pile! --- ps. Nego, šta dođe Anabela ovom Muhamedu?
Ovi jadni komentari ,pokazuju koliki je razdor rat napravio u ljudima a poslije rata SDA,SDS,HDZ. Nevjerovatno je koliko je neznanje i mrznja prema susjedima,prema ljudima sa kojima zivimo i sa kojima djelimo zemlju. Bosnjaka ima nekih 1,8 miliona,Srba ima 1,3 miliona i nemojte se zanositi iluzijama da ce Bosnjaci asimilirati Srbe niti da ce Srbi uspjeti da se odcijepe. To su samo bolesne iluzije. Zajednicki zivot,saradnja,prijateljstvo je jedino sto je realno i sto ima izgleda na uspjeh a sve ostalo vodi u jos dublji ponor i siromastvo. Od 96-e vec hodam po cijeloj BiH i druzim se sa svima i svi su isti. Zavedeni jadnic,od kojih su se neki osvijestili a neki jos ne.Ove shizofreno-paranoidne reakcije daju samo jadnici koji nisu makli metra od svoje carsije/varosi.
TAMNIJI JE JOVO, POTOMAK TAMNIH TU.RAKA, A OVAJ SVIJETLI SA JANJEĆIM POGLEDOM IZ KOJEG ODIŠE MERHAMET JE MUHAMED, JA.DNIK I BU.DALA KOJA VJERUJE DOJUČERAŠNJIM KOLJ.AČIMA...
Obadvojica su nepismeni imbecili, vjerujem da voz ima vise razreda od njih, tako da je sve sto su rekli totalno irelevantno u svijetu odnosa izmedju 2 naroda. Jovo je isao sa "svojima", znaci da je u startu znao koji su njegovi, to su oni koje vodi isti covjek koji je javno zaprijetio nestanak Muhamedovog naroda, tako da prica nema nikakvog smisla. Muha je isto otisao, ali ne sa svojom vojskom, jer je nije bilo, nego sa svojim narodom da ga vojska kojoj se Jovo pridruzio ne bi ubila, naravno u citavoj prici se i Muha pridruzio jedinicama Armije BiH, i sasvim slucajno su se nasli na suprotnim stranama, jedan je napadao, drugi se branio, i to je to. Da rezimiram, 2 seljaka, glupi k'o kurcine se nasle, agencija napravila pricu, Klix objavio, oni koji su procitali imali razlicite reakcije tipa "jao sto je ovo fino", ili "ovo je sranje", i sve se vrti ukrug. Cinjenica je da ce Jovo sutra ponovo znat' gdje pripada, dok ce Muha i dalje biti naivni Bosnjo kojemu je idol A:I, zvani greska.
Pitanje za sve koji je od ove dvojice Muhamed a koji Jovan,
idi analogijom...djeda su ti zaklali 41, tebe su htjeli 92 a dijete ce ti 2032 al eto samo se ti druzi sa cika Jovom...nije te roknuo 92 ali hoce... pamti to Jovo..al ne pamti Muhamed .jos mu se izvini za zlo koje su Bosnjaci nanijeli Kornjacama u Cajnicu za vrijeme rata...pih papci glupi..
Nabijem vas ja obojicu na kurčinu
Samo ti veruj muslimanima,prvi bi te ubio tvoj dobar "drug" muslo...pamet u glavu sva tri naroda u BIH,ovo važi za sva tri naroda,napravite zidove medjusobno,ne lažite se više da se volite,ljubavi više nema medjusobne,niti će je ikada više biti,sve je farsa medju vama...manje će vas boleti kad sutra ponovo bukne..a možda i ne bukne ako se odelite i nemešate...pamet u glavu.
KOLIKO GOD OVA PRICA ZA FASISTE JE PATETICNA, JA MISLIM DA JE OVO NAJLJEPSA PRICA KOJU SAM U ZADNJE VREME MOGAO PROCITATI NA NEKOM PORTALU. DAJ BOZE JOS MILIONE OVAKVIH TOPLIH PRIJATELJSTAVA, A SVIM MALOUMNIM NACIONALISTIMA PREPORUCUJEM DA SE LIJECE, JER UVJEK POSTOJI SANSA I NADA DA SE MOGU IZVUCI.