BiH
40

U nedjelju sunčano, temperatura do 34 stepena Celzija

SRNA
U BiH će sutra biti sunčano i vrlo toplo vrijeme, uz povremene pljuskove sa gramljavinom u drugom dijelu dana na zapadu i istoku.

Najniža temperatura od 13 do 20, na planinama do devet, a najviša dnevna od 28 do 34, na planinama do 23 stepena Celzija.

Tokom popodneva razvoj oblaka, prvo na jugozapadu, a zatim i u centralnim i istočnim predjelima, donosi lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Padavine će biti rjeđe i javit će se uglavnom u brdsko-planinskim prjedelima.

Vetar slab istočni ili promjenljiv.

U BiH je danas toplo i pretežno sunčano, uz malo oblaka ponegdje na istoku i sjeverozapadu, dok je tokom noći na sjeveru, uz rijeku Savu, ponegdje moguća slaba kiša.

Vjetar je na sjeveru slab i promjenljiv, a na jugu i istoku slab do umjeren jugozapadni.

Temperatura u 14.00 sati: Bjelašnica 16, Čemerno 22, Han Pijesak i Gacko 26, Zvornik i Sokolac 27, Bileća i Foča 28, Sarajevo, Bihać, Bugojno i Mrkonjić Grad 29, Bijeljina, Trebinje, Srbac, Višegrad i Novi Grad 30, Banja Luka, Prijedor, Tuzla, Zenica i Neum 31 stepen Celzija.

U ponedjeljak, 7. jula očekuje se sunčano i veoma toplo vrijeme, sa najvišom dnevnom temperaturom od 31 do 37 stepeni Celzija.

Toikom večeri prolazna oblačnost donijet će kratkotrajnu kišu i pljuskove ponegdje na zapadu i sjeverozapadu.

U utorak, 8. jula i dalje će biti vrlo toplo, ali i nešto nestabilnije vrijeme uz povremene pljuskove sa grmljavinom, uglavnom na zapadu.

Najviša dnevna temperatura od 29 do 35 stepeni Celzija.

Osvježenje sa kišom i pljuskovima, koji se premještaju od zapada ka istoku, očekuju se u srijedu, 9. jula.

Na jugu i jugoistoku ostaje toplo, ali i u ovim predjelima bez vrućine.

Najviša dnevna temperatura od 24 do 28 stepeni, a na jugu i jugoistoku malo toplije.