BiH
0

U narednim danima oblačno, ali dosta toplije vrijeme

Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
I iako nas danas i u narednim danima očekuje pretežno oblačno vrijeme ponegdje s kišom, temperature zraka na jugu zemlje će iznositi i do 14 stepeni.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom uz nepovoljne biometeorološke prilike uz koje će većina stanovništva će biti lošijeg raspoloženja.

Tmurno i depresivno vrijeme kod meteoropata bi moglo uzrokovati poteškoće u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije, a usljed zahlađenja mogući su problemi kod osoba sa ishemijskim bolestima, kao i astmatičara. Preporučljivo je reducirati aktivnosti i povesti brigu o primjerenom odijevanju.

U četvrtak, 26. februara očekuje nas također pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno i ponegdje sa slabom kišom, a na planinama sa snijegom. U jutarnjim satima, ponegdje i u nižim područjima Bosne, moguća je slaba susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura od -3 do 4, na jugu do 9, a najviša dnevna od 2 do 9, na jugu do 13 stupnjeva.

U petak 27. februara nastavlja se pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u Bosni može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od -8 do 2, na jugu do 8, a najviša dnevna od 2 do 11, na jugu zemlje do 14 stupnjeva.

U subotu 28. februara u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno oblačno. Tokom dana sa mjestimičnom kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od -3 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 2 do 10, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

U nedjelju, 1. marta u Bosni umjereno do pretežno oblačno, a samo ponegdje u istočnim područjima može pasti i malo kiše. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Jutarnja temperatura od -1 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 3 do 10, na jugu zemlje do 14 stupnjeva, podaci su iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda BiH.