Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sretan Dan drzavnosti svim ljudima kojima taj datum ima značaj
Srecan dan drzavnosti Bosnjacima.
Miki, hvala na cestitci, mada ima ljudi i Srba i Hrvata koji slave ..
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
" .. ni srpske, ni muslimanske, ni hrvatske .. " Па ако је тако што сет нам одузели то наше "НИ" 29 вељаће и 1 ожуљка 92?
Obilježavanje praznika državnosti Bosne i Hercegovine je najjači argument protiv nacionalista, jer oni nisu učestvovali u njenom stvaranju.
Neko jednom reče, parafraziram:" U tom ratu je poginula većina najvećih sinova i kćerki ove domovine, ovo što je ostalo je da Bog sačuva."
Iako osobno mislim i tvrdim da je BiH starija od ZAVNOBiH-a, slažem se da BiH treba da napravi konačno odmak od nacionalsocijalizma i fašizma, te od nacionalističko šovinističkih oligarhija, spremnih na osvajanje tuđih resursa i dobara kao i nasilnog nametanja svojih svjetonazora i pogleda drugim narodima fašističkim unitarizmom i nacionalsocijalističkim secesionizmom. Takvim pojavama treba stati u kraj, ali ne oživljavanjem Brozovog komunizma koji se pokazao kao jednako represivan sustav kao i svaki drugi apsolutistički režim i očigledno, kazat će povijest, samo suprotnog kraja u krajnostima fašizma i komunizma, nego to treba učiniti konvencionalnim (dogovornim) putem kojim bi se probrao neki datum kao dan državnosti BiH - kao npr. krunidba kraljice Katarine ili svejedno nekog drugog pouzdanog povjesnog datuma iz tisućugodišnje povijesti BiH, kojeg bi sva tri naroda u BiH prihvatila s jednakim žarom kao svoj, a takvih datuma je više nego što ima volje da tako i bude.
Nazivaš titov sistem nasilnom diktaturom i daješ kao prijedlog datum krunisanja koji je povezan sa monarhijom i svakako nelegitiman i nedemokratski način dolaska na vlast.
Mrkonjic je drzala HVO prije Dejtona i dala RS u zamjenu za dijelove Sarajevskog kantona. Ova karta to potvrđuje http://en.wikipedia.org/wiki/Dayton_Agreement#mediaviewer/File:Dayton.png
valjda ce nas se Bošnje oduziti za to kad se stvori Herceg Bosna pa dati koje selo izmedu Gornjeg Vakufa i Novog Travnika pa da Herceg Bosna bude cijela do Čajdraša.