Komentari (719)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Klix stavi namjerno rijec "obiljezavanje".ovi se odmah primili.Ljudi moji sta vam je.Loze vas samo.svaki dan nova tema samo ne ekonomija.Evo ja sam u ratu 4,5 godina nosio sahovnicu.Ova provokacija me nimalo ne dotice.I dan danas odem u bilo koji dio grada bez problema.Cak sa ljudima s kojim sam bio na nisanu se zajebavam na temu rata.Nikakvih problema nema.Ali kad politika zakuha onda je narod upecan.Dovoljno 2 minute klixa odmah bi se oruzja potezala.Saberite se zaboga.Treba gledati od cega se zivi.
Budala koja shvati da je budala,nije vise budala.
Pa zasto se onda ne potrudis pa da onima koji rade ovakve stvari ukazes na to da takvo sto ne mogu raditi. Nigdje na svijetu ne moze niko i nigdje crtati ono sto muse se cefne i gdje mu se cefen, a da zbog toga ne bude kaznjen. Da vlasti u Mostaru kojim slucajem hoce kazniti ovakve koji skrnave javne prostore i pristojno ih kazne, ne bi se ove stvari dogadjale.
Sahovnica pobjedila Karadzica prema broju komentara.Ispade ona veci trn u oku od njega.Porazavajuc podatak.
DDj, u pravu si! ove prelivode od Hrvata neznju ni gdje, a još manje znaju kuda će i kada stići. Spremni su zariti nož u leđa kada se najmanje nadaš. U Bosni su to više puta dokazali, a najbolje i najviše 1993-će! Imamo i h na oku za sva vremena! Nisu htjeli ili smjeli u bistru politiku, sada će plivati u mutnoj!
Treba naci ove koji sire netrpeljivost, zadaju osjecaj straha, ne postivanje drzave u kojoj zive (nek se fino kulturno sele tamo gdje je sahovnica dobrodosla vecinskom narodu - ni tamo nije svima draga) pohapsiti ih za stvaranje nemira i zatvoriti u Zenici.
Ne može se voljeti BIH a mrziti šahovnicu. Ne može se voljeti BIH a mrziti orlove i srpske boje. Ne može se voljeti BIH a mrziti ljiljane i islamsko naslijeđe BIH. Koliko građana BIH je ponosno i na šahovnicu, no poštuje i bošnjačko i srpsko znakovlje? I obrnuto.
Još veći i stariji grb. Na još višem brdu. Nisko je ovo zapišavanje.
Sahovnica 701 --Karadzicevih 40 godina 693 komentara.Tjesna pobjeda Hrvatskog grba.
Ovo je grb Hrvata odnosno Hrvatske...ukoliko mu bude trebala građevinska dozvola ili urbanistička dozvola,podvelešci će to draga srca podpisati,samo jim nemoj dirati ,,njihovih 64%,,teritorija...Hurda,Penga i ostala bratija...Po Mostaru postoje čitave zgrade,bez ijednog valjanog papirića,a priča se o ovome...a SDA i HDZ vode pregovore,pa ja evo 25 godina,zarobili grad,zarobili živote,stvorili plemena...a bez ikakvog legitimiteta...
U čemu je ovdje fora...kakvo je ovo obilježavanje teritorije?Smrddljivi Hurda,neki dan reče o teritoriji,da 64% opštine Mostara drže Bošnjaci,a za što to držr,za muda?Ovoga ima svugdje,u Nevesinju ima grb C.Zvezde,tamo ovo,tamo ono...prije svega,ima križ na Humu...a sad se uhvatili hrvatskog grba,što je neko imao vremena....problemi su u kriminalu u gradu,kantonu i ostalo...
U ovoj drzavi svak moze otic na brdo,planinu i nacrtat bilo koji kur.c . To je tako jer nema nikakva zakona! Haj stisni prdu pa to uradi u nekoj uređenoj drzavi na svoju ruku.
dajte zivite svoje zivote ba,,sta vam smeta..svakako je farbano isprat ce se..:D
Pa Mostar je podjeljen ima vise od 20 godina, podjeljen je u glavama njegovih stanovnika. A sto se tice sahovnice, meni ni najmanje ne smeta, ali te osobe koje su to odradile nisu "ciste"u glavama. Znate li kako zivotinje oznacavaju "svoju" teritoriju? E tako i grupa ovih praznoglavaca.
Ovo samo govori koliko fasisti zive zapadno od Neretve. Ako se pristane na grad bez opcina onda ce ovi klero-fasisti ili ustase iste ove šahare praviti i po Veležu i po objektima u istočnom dijelu grada. STOP USTAŠAMA katoličkim klero-fašistima.
Nije problem sahonica nego njeno vrijeme i mjesto postavljanje na granicu i obiljezavanje "svog" teritorija, tzv zapišavanje. Taman kad se povuce linija izmedu sahovnice i krsta na Humu dobije se imaginarna linija razdvajanja grada... Zar nam nije dovoljno aparthejda koji je najocitiji u paralelnim skolama, fakultetima, autobuskim stanicama i njihovim linijama koje ne sjeku tu imaginarnu liniju. Imamo i dva pozorista al ne zato jer nam je malo jedno nego u jednom glume glumci jedne nacije a u drugoj druge, dvije vatrogasne, poste itd itd
Ni manjeg - naroda u Bosni ni večeg bezobrazluka. Ovo obično malima ne izađe na dobro!
Ovom Danijelu Rezi treba dati po pičci...
Ovom Danijelu Rezi treba dati po pičci...
ovo je odraz perspektiva u Mostaru, kako reče ante, "oni su skroz drugačiji od nas, imaju tamniji ten, pričaju drugim jezikom i odma znaju da smo hrvati, i zato nikad nisam bio na Starom mostu" ali zato je vjerojatno on jedan od ovih koji su nacrtali šaharu, i koji su podigli ogromni krst ili križ, i ne samo jedan već svuda gdje hrvati ili katolici dominiraju. kao da je to odraz nečeg dobrog???? ovo dodje isto kao kad životinje dodju i popišaju se da označe teritoriju..