BiH
43

U Mostaru otvoren najveseliji sajam uz mažoretkinje i mališane

Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Danas je u Mostaru u tržnom centru Mepas Mall, otvoren drugi po redu Dječiji sajam, na kojem se predstavilo više od trideset izlagača koji u svojoj ponudi imaju proizvode i usluge namijenjene trudnicama, bebama, roditeljima i djeci do 10 godina starosti.

Ovaj najveseliji sajam u gradu na Neretvi svojim nastupom otvorile su mostarske mažoretkinje, nakon kojih su okupljene posjetioce razveselili svojim nastupima djeca dječjih vrtića i škola Grada Mostara.

Na sajmu koji će sljedeća dva dana otvoriti svoja vrata posjetiocima, nalaze se brojni zabavni sadržaji za djecu, takmičenja, igre, ples, pjesma i predstave, koji će zasigurno ostati djeci dugo u sjećanju, a sajam je ujedno prilika za roditelje da kupe sve potrebno za svoje dijete po posebnim sajamskim cijenama.

Na sajmu se će se moći kupiti proizvodi namijenjeni bebama, zatim igračke, hrana, kozmetika i drugo.

Djeca na sajmu imaju priliku da degustiraju mnoge dječije proizvode, dobiju darove, a mame imaju priliku za besplatno šminkanje i savjetovanje o njezi kože.

Po riječima direktorice sajma Maje Kojundžić, prošlogodišnji Dječiji sajam u Mostaru posjetilo je preko 8.000 posjetioca u dva dana, tako da se nada da će i ovaj vikend koliko traje sajam biti prepun veselja, pjesme, plesa i zabave, kao i prošlogodišnji, a također se nada da će mostarski Dječiji sajam preći u tradiciju.

Sponzori ovogodišnjeg sajma su Mepas, Konzum, Jana, Ledo i Violeta, a ulaz na sajam je besplatan.