Policija u pripravnosti
0

U Mostaru nema tenzija pred meč Turska - Hrvatska

Piše: N. J.
Neredi u Mostaru nakon ispadanja Hrvatske s Eura 2008. (Foto: Arhiv)
Neredi u Mostaru nakon ispadanja Hrvatske s Eura 2008. (Foto: Arhiv)
"Četvrtak u Mostaru protiče u lijepoj atmosferi, vrijeme je lijepo i ljudi se pripremaju za predstojeće sportske događaje. Nikakvih tenzija nema.", rekao je za Sarajevo-x.com glasnogovornik MUP-a HNK Srećko Bošnjak.

Bošnjak je kazao da će u Mostaru u petak navečer, u vrijeme odigravanja nogometne utakmice Turska - Hrvatska, biti pojačano prisustvo policije, iz mjera predostrožnosti.

"Nikakve tenzije se ne osjećaju u vezi s tom utakmicom, međutim, mi moramo biti spremni i na loš scenario, mada vjerujemo i nadamo se da do njega neće doći. U tom smislu na ulicama će biti nešto više policije nego inače", rekao je Bošnjak.

Podsjetimo, u junu 2008. u Mostaru su izbili neredi nakon što je Turska izbacila reprezentaciju Hrvatske s Evropskog prvenstva u Austriji. Istočni dio Mostara slavio je pobjedu Turske, a u zapadnom dijelu su tugovali.

Susret između Turske i Hrvatske, u okviru baraža za Euro 2012., u Istanbulu počinje u petak 20:05 sati, dok naša reprezentacija u Zenici protiv Portugala igra od 20 sati.