Komentari (147)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cestitam
Cestitam decku. Naucio napamet knjigu staru 1400 godina. Hoce li nesto probati sam napisati sad?
Nema potrebe za dislajkom, meni je Kur'an interesantna knjiga, kao i Harry Potter, s tim da ne kamenuju zene u drugoj spomenutoj fikciji.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Lijepa vijest, i momak za pohvaliti. Cestitam. Pored svih x-faktora, grandova, naravno ovaj cestit momak, i momak za primjer, nece dobiti toliko medijske paznje. Mada mu to ni ne treba, ali svakako da treba vise ovakvih prica, i ne samo u ovom slucaju muslimana, nego i ostalih vjera gdje je nesto lijepo i pozitivno.
Sta je tu lijepo i korisno? Isprali mladicu mozak. Prodje mu mladost uceci gluposti napamet.
@sasapuskin :(
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
@@smucalo Znas kako se krpi mozak; stavim ti ga ja u tvoja usta pa izdrkam i ono što ti ostane u ustima zalijepi se itd.
ima ovdje nekoliko debila koji imaju rodne listove kao zvanicno izvinjenje od fabrike kondoma (@Smucalo ,@ 6saturn6 i sl.)
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH dobar komentar
Sve je to u redu, ali gdje ce mladic raditi i zaradjivati? I molim vas pisite na lijepom nasem jeziku da razumijemo, valjda i nas jezik ima prevode sa arapskog za tako nesto.
ove termini se ne prevode s arapskog...to je neko univerzalno pravilo
Gdje ce zaradjivati? Pitaj Ramba. Tj. Njegovog pokojnog strica koji je to skontao jos u onom sistemu. http://www.youtube.com/watch?v=ebxrIZNYqWM A za jezik... zalim, no Islam jos nije imao svog Martina Luthera koji bi pokrenuo protestantsku reformu i usput preveo crkvenu liturgiju na jezik mase. Teoretski, za jedno 100 godina bi bilo vakat da se jedan takav pojavi. Prakticno, s obzirom da je gro vjernika u zemljama gdje je Arapski standardni svakodnevni jezik, nece ga biti ni tada. Mozda kad bi Kinezi ili Indijci naprasno poceli prelaziti na Islam, pa nakon par generacija utvrde da je centar vjere korumpiran, pa da se odmetnu u svoju reformiranu i slobodniju verziju Islama, pa da se isti prosiri po planeti jer je otvoreniji i pristupacniji... no... To je mnogo "mozda" i "pa da" za redom.
MashAllah
A sta ce on imati od toga?
Nagradu na ovom i onom svijetu, na ovom za sirenje znanja i odrzavanje tradicije znaci Kur'an je nemoguce unistiti jer ga takve osobe znaju napamet, na onom jer izucava Boziju knjigu koja ce se zalagati za njega.
"Radno mjesto" (vise mjesto nego radno) u svakom selu ili gradu unutar ove zemlje i sire od kog ce zivjeti masno i slasno i voziti Mercedes ili vec sta bude moda medju svestenstvom te hefte.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Lijepo je ovako nesto procitat o mladom insanu
Evo nađoh: - idžazet ili idžazetnama (ar./pers.) – svjedodžba, diploma o završenim teološkim naukama. za zvanje muderisa bila je potrebna idžazetnama
Još malo pa će i Kineski znakovi biti u naslovima članaka... Šta ima veze što ih samo neki shvataju.. Oni koji ne razumiju svakako nisu važni, jer se to njih ne tiče...
Evo,idzazetnama bi bila kao dokument koji potvrdjuje da je osoba stekla odredjeni nivo znanja.. Hafiz- osoba koja nauci Kur'an napamet.. To be continue... :)
Kurra- hafiz je hafiz koji zna Kur'an na 10 kiraeta,tj prevedeno na 10 izgovora (nacina izgovaranja) npr.kao kod nas dijalekt u govoru..
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Cestitam druze :)
Allah se uvalih :)
Zao mi te.
Aziz je moj komšija,tako mi Allaha nisam vidio nježnijeg djeteta njegovih godina
Ovdje ni google translate ne pomaže.
Zao mi te.
Kada ukucaš idžazetnama u google, samo dobiješ link na ovu stranicu.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
DRUŠTVENI PARAZITI.
Zao mi te.
sve dok su nam vjerski fanatici uzor ovo društvo neće na bolje
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Bilo bi dobro da se ovakvi tekstovi pišu sa prevodom.
Nemojte udarati minuse ako ko zna neka prevede par tih rijeci.
Allah Mubarek Olsun hafize!