BiH
18

U Domu mladih održan centralni predizborni skup SDA za općinu Centar

FENA
U sali Doma mladih u Sarajevu večeras je održan centralni predizborni skup SDA za općinu Centar.

Pored članova, simpatizera i čelnika ove stranke, skupu su prisustvovali i kandidati za sve nivoe vlasti sa područja Kantona Sarajevo, te su ovom prilikom i predstavljeni građanima Centra.

Skupu su se obratili Asim Sarajlić, nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH, Denis Zvizdić predsjednik KO SDA Sarajevo i nosilac liste za Parlament FBiH, izborna jedinica 11, Sabahudin Delalić, nosilac liste za Kantonalnu Skupštinu KS-a, kandidati iz općine Centar za sve nivoe vlasti, te u svojstvu domaćina skupa Jasmin Terović, predsjednik OO SDA Centar.

Jasmin Terović se osvrnuo na rad aktuelnog načelnika Općine Centar koji, kako je rečeno, sa najvećim budžetom u BiH već godinama nije uradio nijedan kapitalni projekt.

"Općina Centar nema SDA načelnika. Broji gotovo 70.000 stanovnika i ima najveći budžet. U pojedina se naselja ove općine već godinama dovozi voda u cisternama, a također godinama nije ostvaren nijedan kapitalni projekat. Na stadionu Koševo u glavnom gradu ne možemo gledati utakmice Reprezentacije BiH. Aktuelni načelnik je kandidovan kao nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo i obećava preporod, ali Sarajevu ne treba ovakav preporod. SDA načelnici sa mnogo manje budžeta grade ceste, dvorane, škole, bosanske tržnice. To može samo SDA", rekao je Terović.

Zastupnici u prošlom mandatu u Skupštini Kantona Sarajevo, Kemal Ademović i Elmedin Konaković osvrnuli su se na inicijative koje su SDA zastupnici pokrenuli, iako su bili u znantno manjem broju.

Naglašeno je da je Vlada KS-a predvođena SDP-om za vrijeme kratke vladavine napravila 120 miliona KM duga, te da se više nikada neće desiti da samo sedam zastupnika bude u Skupštini KS-a, već 15 zastupnika koji će imati potencijala da pokrenu razvojne procese u Kantonu.

Ademović se osvrnuo i na buduće planove novog saziva Skupštine Kantona Sarajevo.

"Pokazali smo da znamo, da možemo i hoćemo. I ako nas ponovo izabrete mi ćemo još odgovornije i hrabrije nastaviti raditi ovaj posao. Borićemo se da nema redukcija vode, a one su naročito izražene na općini Centar. Borićemo se da se jednom zauvijek uspostavi efikasan javni gradski prijevoz, sa kojim imamo jako puno problema posljednjih godina. Radićemo na razvoju preduslova za razvoj ekonomije i zapošljavanja. Moramo dati glas našem kandidatu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću, jer je jedini koji će moći BiH uvesti u NATO i EU", rekao je Ademović, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KO SDA Sarajevo.