BiH
0

U BiH dolazi egipatski avanturista i mirotvorac Ahmed Haggagovic

Klix.ba
Ahmed Haggagovic (Foto: Facebook)
Ahmed Haggagovic (Foto: Facebook)
Ahmed Haggagovic, egipatski avanturista i mirovni aktivista, dolazi u BiH. On će u našoj zemlji boraviti pod pokroviteljstvom Ambasade Arapske Republike Egipat u Sarajevu od 25. do 28. januara.

Haggagovic ima za cilj da kroči nogom u svaku državu na svijetu kako bi prenio poruku mira i na ličnom primjeru pokazao dalekosežnost slobode i sreće. Do sada je posjetio ukupno 110 svjetskih država, a tokom tih posjeta je obišao impozantan broj od 250 većih gradova, sve u sklopu svoje misije da postane prvi čovjek na planeti Zemlji koji je posjetio sve države i tokom svojih boravaka proširio poruku mira i suživota.

Tokom svoje posjete Haggagovic će se susresti i sa visokim bh. zvaničnicima i predstavnicima međunarodne zajednice, a također će posjetiti i univerzitete, škole i omladinske organizacije kako bi na najučinkovitiji način prenio svoju poruku mira.

Njegova putovanja nemaju nikakvu političku ili religijsku pozadinu. On je čovjek koji pokušava da na svom primjeru pokaže kako je moguće ujediniti čovječanstvo bez stereotipa. Njegov moto je: "Jedan ujedinjen svijet, bez rasizma, bez granica i jedan svijet ujedinjen u jednom čovjeku", saopćeno je iz Ambasade Egipta.

Haggagovicev istinski put oko svijeta ga dovodi u BiH gdje će provesti četiri dana u nadi da će njegov moto i njegova poruka mira pronaći put do srca svih Bosanaca i Hercegovaca. Tokom svog boravka će zajedno sa svojim timom snimiti i dokumentarni film kojim želi promovisati BiH širom svijeta i sa ostatkom moderne civilizacije podijeliti sve blagodati i ljepote Bosne i Hercegovine.

Sva njegova putovanja, iskustva i doživljaji su također zastupljeni i u njegovoj TV emisiji koja se emituje diljem Egipta i šire pod nazivom "Haggagovic Around the World" (Haggagovic oko svijeta).