BiH
1

U Banjoj Luci zajednička sjednica vlada RS-a i Srbije

FENA
Za danas je u Banjoj Luci najavljena peta zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila je ranije da će dvije vlade analizirati dosadašnju i nove vidove saradnje.

U fokusu će posebno biti, kako je rekla, veliki projekt pod nazivom "Podrinje".

Saradnja dvije vlade odvija se u okviru Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama, a Cvijanović je rekla da je zadovoljna tom saradnjom, jer se proširuje i nadograđuje u svim oblastima.

Prema najavama iz Beograda, delegaciju Srbije na zajedničkoj sjednici u Banjoj Luci predvodit će premijer Ivica Dačić.

Iz Vlade Srbije je najavljeno da će u Banju Luku doputovati i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsjednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, kao i ministri Nebojša Rodić, Lazar Krstić, Saša Radulović, Milan Bačević, Igor Mirović, Aleksandar Antić, Velimir Ilić, Nikola Selaković, Tomislav Jovanović, Ivan Tasovac, Dragan Glamočić i Aleksandar Vulin.

Predviđen je sastanak Dačića i Vučića s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednicom Vlade Željkom Cvijanović i odvojeni sastanak ministara dviju vlada.

Nakon toga bit će održana zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske, a Dačić i Cvijanovićeva će potpisati memorandum o razumijevanju dvije vlade o poslovno-tehničkoj saradnji.