BiH
63

U Banjoj Luci se sastali ljubitelji Alfa Romeo automobila

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Alfa Romeo klub UGO Stela organizovao je danas na centralnom banjalučkom trgu Drugi regionalni susret ljubitelja automobila Alfa Romeo, u okviru kojeg je Banjalučanima prestavljeno stotinjak vozila ove marke.

"Ovogodišnji susret ljubitelja Alfe koji smo organizovali povodom Dana grada internacionalnog je karaktera, jer su došli 'alfisti' iz Italije, Švicarske, Švedske, Francuske, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i iz cijele BiH“, rekao je jedan od organizatora skupa i član Alfa Romeo kluba UGO Stela Goran Vuković.

On je rekao da je manifestacija sportsko-zabavnog karaktera, te da se poslije skupa na Trgu Krajine na stazi u Zalužanima vozi "najbrži krug", nakon kojeg se nastavlja druženje ljubitelja Alfa Romeo automobila.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Prema Vukovićevim riječima, najstariji izloženi primjerak danas je Alfa Romeo Giulia iz 1967. godine, a Banjalučani su mogli vidjeti modele od kraja šezdesetih do najnovijih.

Vuković je naveo da banjalučki klub UGO Stela okuplja 127 ljubitelja Alfa Romeo vozila koji žele da naprave regionalni skup "alfijadu", čime bi Banja Luka bila centar okupljanja ljubitelja ovog vozila.

"Alfa Romeo se najčešće kupi slučajno, a nakon pređenih 150 kilometara čovjek shvati da je to ono što mu je nedostajalo u životu", rekao je Vuković koji je i sam ponosan vlasnik Alfa Romea.

Foto: SRNA
Foto: SRNA