BiH
34

FOTO / U Banjoj Luci promovisan prvi naučni časopis Infiniti

Piše: D. T.
U Kulturnom centru Banski dvor u Banjoj Luci danas je predstavljen prvi broj časopisa iz oblasti nauke, inovacija i tehnologije pod nazivom Infiniti, koji je štampan u izdanju Ministarstva nauke i tehnologije RS.
U prisustvu velikog broja zvanica iz kulturnog, političkog i javnog života Banje Luke, ali i drugih krajeva BiH, prisutnima se obratio ministar nauke i tehnologije RS Jasmin Komić.

On je naglasio kako ministarstvo na čijem je čelu prvi put izdaje ovakav časopis, a da je sve urađeno u sklopu redovnih aktivnosti promocije nauke ovog bh. entiteta.

"Osnovni cilj časopisa je da se na jednom mjestu predstave nova dostignuća i promovišu mladi ljudi koji se bave naukom i inovacijom", objasnio je Komić.

Časopis Infiniti će izlaziti četiri puta godišnje, a u njemu bi se trebale nalaziti retrospektive onoga što je urađeno na polju inovacija i nauke.

Kako je navedeno, časopis će biti distribuiran naučnim radnicima, ali i fakultetima u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu, jer je kompletan projekt obavljen u saradnji sa univerzitetima iz ovih gradova.