"Grafiti Jam-Flaster"
0

U Banjoj Luci počela izrada prvog murala urađenog sprejom

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
U krugu studentskog Kampusa u Banjoj Luci danas je organizovan drugi memorijal “Grafiti Jam – Flaster”, posvećen tragično nastradaloj Banjalučanki Tamari Cvetković, koja je poginula tokom slobodnog snowboard spusta na Jahorini.

Manifestaciju, koja je počela u podne i traje sve do 22 sata, organizovali su Snowboard skateboard klub “Gola Voda” i “RVC Crew”, a aktivnost su pomogli grad Banja Luka, Ministarstva omladine i sporta RS, Vizart filma i firme Centrum.

Na ovogodišnjem “Flasteru” svoje umijeće u crtanju pokazat će 12 grafiti majstora iz BiH, Hrvatske i Srbije, te specijalni gost, italijanski crtač Peeta.

Kako je navedeno, umjetnici u izradi grafita iz naše zemlje i regiona radit će grafite sa jedne strane zida, dok će gost iz Italije biti zadužen da s druge strane zida izradi veliki mural od spreja, koji će biti prvi mural ovakvog tipa u BiH.

Radovi poznatog italijanskog crtača grafita, koji već niz godina radi širom svijeta, mogu se pogledati na njegovoj službenoj stranici www.peeta.net.

Ekipa portala Klix.ba bila je danas, oko 14 sati, u banjalučkom Kampusu, gdje smo snimili početak izrade grafita, a konačan izgled velikog murala i zida donosimo vam večeras.