Čišćenje snijega
0

Tuzlaci organizovali "Lopata party" na Trgu slobode

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis )
Humanitarno udruženje City Angels iz Tuzle organizovalo je danas tačno u podne "Lopata party" na Trgu slobode u centru grada.

Pokušaj animacije građana kako bi se pridružili akciji čišćenja snijega, prema ocjeni mnogih, nije u potpunosti uspio, ali su svi oni koji su pristigli na Trg slobode dali svoj doprinos u čišćenju snježnih naslaga i zaleđenih površina.

"Odlučili smo se za akciju kako bismo pomogli nadležnim službama u čišćenju snijega onoliko koliko možemo, a sve u interesu građana Tuzle. U ovim teškim trenucima nekako smo zaboravili jedni na druge. Jedan dio učesnika "Lopata partyja" čistio je snijeg na Trgu slobode, drugi po trotoarima, a treći su otišli do ugroženih mjesnih zajednica", kaže Damir Porobić u ime HU "City Angels".

Pozivu "Gradskih anđela" odazvali su se izviđači, planinari, grupa volontera te građani Tuzle. Međutim, primijećeno je, a s tim se složio i Damir Porobić, kako je bilo "više lopata nego ruku".

Akcija čišćenja snijega u Tuzli i dalje traje, a planirano je da se od očišćenog snijega napravi veliki Snješko Bijelić na Trgu slobode.