BiH
0

Tuzla: Podignuta optužnica protiv Nusreta Softića

FENA
Tuzlanski Općinski sud još uvijek nije potvrdio optužnicu koju je Tužiteljstvo Tuzlanskog kantona prije nekoliko dana podiglo protiv Nusreta Softića.

Optužnica je protiv Softića podignuta zbog kaznenog djela zlouporabe položaja ili ovlasti u slučaju prodaje dionica Tuzlanske banke koje su bile vlasništvo Sarajevo osiguranja.

"Optužnica je podignuta jer postoji osnovana sumnja da je N.S. bez ovlaštenja Uprave društva Sarajevo osiguranje avansno plaćao privatnom poduzeću za ugovoreni posao dionicama Tuzlanske banke d.d. Tuzla u vlasništvu Sarajevo osiguranja. Optužnica je dostavljena Općinskom sudu u Tuzli na potvrđivanje", izjavila je za Fenu Jasna Subotić, glasnogovornica tuzlanskog Županijskog tužiteljstva.

Po njezinim riječima, Tužiteljstvo u predmetu Tuzlanske banke i dalje radi na istrazi protiv jedne osobe iz J.P. "Elektroprivreda" BiH Sarajevo, a riječ je o osobi s inicijalima M.O..

Prema neslužbenim informacijama, radi se o Mehi Obradoviću protiv kojega se istraga vodi zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti iz Kaznenog zakona Federacije BiH.