BiH
0

Tuzla: Ministar Hasić razgovarao s predstavnicima UASNW-a

FENA
Sead Hasić
Sead Hasić
Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Sead Hasić susreo se danas s predstavnicima Univerziteta primjenjenih nauka Sjeverozapadne Švicarske (UASNW) i Fakulteta za socijalni rad iz Basela.

Kako je saopćeno iz Ministarstva rada, socijalne politike i povratka TK, sastanak je upriličen u povodu suradnje u okviru projekta "Utjecaj različitih konteksta socijalizacije na razvoj maloljetničke delinkvencije u poslijeratnoj BiH - preporuke za prevenciju i intervenciju", te prezentacije preliminarnih rezultata istraživanja.

Tokom sastanaka ministar Hasić se zahvalio na podršci i saradnji, te izrazio potrebu da rezultati istraživanja proizvedu mjere koje su praksi primjenjive i koje će doprinijeti prevenciji maloljetničke delinkvencije. Također je izrazio potrebu kontinuiteta u započetom procesu i posebnu potrebu edukativne podrške Centrima za socijalni rad koji su nadležni za rad sa pojedincima i porodicama.

Naime, Ministarstvo je 2010. godine potpisalo ugovor o suradnji na projektu čiji su nositelji UASNW, Fakultet za socijalni rad iz Bazela, Filozofski, Edukacijsko-rehabilitacijski i Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Vlade TK i NVO Centar za terapiju i rehabilitaciju "Vive žene" Tuzla.