BiH
0

Tuzla: 21. juna otvaranje ljetne turističke sezone i drugog slanog jezera

FENA
Otvaranje ljetne turističke sezone u BiH i drugog slanog jezera na Panonici bit će upriličeno 21. juna u sklopu projekta "Osmjeh za Bosnu i Hercegovinu", a koji se realizira kroz emisiju "Turizam plus" RTRS-a i FTV BiH.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su Općina Tuzla, Turistička zajednica Tuzlanske županije i Turizam plus - RTRS i FTV.

Riječ je o kompleksnom projektu u kojem će nastupiti izvođači folklorni ansambli "Bosna" i "Zvonko Cerić", zborovi "Iskre" i "Tuzlanke", Plesna grupa Flamenco, Muhamed Mujakanović, živinički duhački orkestar, vokalno-instrumentalni sastav "Sol" te ovogodišnji predstavnik BiH na Eurosongu - Laka.

Također, bit će upriličena modna revija "Kreative" kao i izložba fotografija Ahmeta Bajrića Blicka. Program će trajati od 11 do 16 sati, a RTRS-a i FTV-a prenosit će događaj uživo.

Manifestaciji će prisustvovati veliki broj zvanica među kojima i predstavnici diplomatskog kora u BiH i gradonačelnici/načelnici gradova iz BiH i iz inostranstva.

Dan ranije 20. juna Turistička zajednica TK organizirat će u kongresnoj dvorani Hotela Tuzla radionicu s međunarodnim sudjelovanjem o aktuelnim turističkim temama.