Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Opet na mazu oci vode istragu raja se smiri i nista !!! Na proteste do ispunjenja zahtjeva !!!
HAJMO IH RUSIT !!!!
http://www.youtube.com/watch?v=i6q5NBigu2E Rusi bagru, revolucija ! :D
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pored toliko diplomiranih pravnika u ovoj našoj prkosnoj Bosni i Hercegovini, mi nismo u stanju da pripremimo tužbu za neradnike u parlamentu ! Ali nema veze, ja sam optimista :) .
Ne brini,u stanju smo ima tu pravnika koji će biti na našoj strani i izboriti se,nego moramo zube pokazati,makar se demonstracije pretvorile u sukob,jer gazili su narod godinama,gazit će opet,to je samo realna činjenica.
LAZ,LAZU...koga je tuzilastvo iz vlade osudilo?pa i oni primaju plate od tih isti ljudi daj ne budite naivni sve je ovo igra....
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Bruka i laž Zakone o JMBG -a iz bivše YU od 1976g. niko nije menjao, jer su po standardima EU. Sve i nove države od Slovenije do Makedonije taj ID broj izdaju na isti način po istoj metodologiji i procedurama od kad je uveden i danas i svuda ima i 13 cifara po istoj šemi: ( DDMMGGGRRBBBK), DD=datum, MM=mjesec. GGG=godina rođenja, RR=republika- grad-regija, BBB=spol, i K= kontrolni br. Samo je u RH dodatno uveden i Poreski broj od 11 cifara koji nema veze sa JMBG. Ko je zeznuo glupu BiH da, PORED SVIH PROBLEMA, sad to menja, i zašto OHR i g.INCKO ne vrate sa EU več usaglašen “Zakon BiH o JMBG”(Slo. i RH. Srbija…imaju identičan) ? E to je pravo pitanje. Bgd. SANU Memorandum politika i Dodik su OHR i g.INCKA tjerali iz BiH, sad sigurno aplaudiraju, jer g.Incko i PIK-a ne razumiju ove podvale i Bosni i Hercegovini, ali i njima. Neka pročitaju SANU Memorandum 1 i 2 i sve bude jasno. Dodik bre to provodi 100% , jer mu je 24h za vratom i na uhu Udba Srbije, vila na Dedinju .., i ??
Ova potez Tuzilastva bio bi normalan cin u normalnoj drzavi. Krivnju treba traziti u svim clanovima Parlamenta a narocito u onima koji su trazili vise od on onoga sto je trazio Ustavni sud pa je onda zakompliciralo sve. Tuzilastvo bi trebalo podici krivicne ili prekrsajne prijave i predloziti mjeru pred suspenziju a za gospodju Pandurevic odmah suspendiju. Ostalima koji su podrzavali da se stvar zakomplicira kao mjeru izreci umanjivanje place za 30% narednih 6 mjeseci. Ali moglo bi ovo svakako preci u jos jednu farsu jer mi nismo normalna drzava te kao obicno krivicne pürijave cemo vjerovatno vidjeti protiv zrtve a to su u ovom slucaju demostranti.
Jel to ona ptica Zlajina?
Samo lijepa fasada,da se smiri situacija,pa nije svijet slijep da to nevidi
..."E glupa Bosno ništa i ne vidiš. Propise o JMBG -a iz bivše Yuge od 1976g. još niko nije mjenjao, jer su po standardima EU. Sve i nove države od Slovenije do Makedonije taj ID broj izdaju na isti način po istoj metodologiji i procedurama od kad je uveden do dan danas i svuda ima i 13 cifara po istoj šemi: ( DDMMGGGRRBBBK), DD=datum, MM=mjesec. GGG=godina rođenja, RR=republika- grad-regija, BBB=spol, i K= kontrolni br. Ko je zeznuo glupu BiH da ovo, pored svih problema sad menja, i zašto OHR i g.INCKO to dozvoljavaju i ne reše u pola minuta, a One koji su to pokrenuli i poslali nalog Matičarima uhapse, to je drugo pitanje"....
Treba im uvesti normu, kao na baušteli. Koliko zakona toliko para i da vidite kako će da rade
Jeste li vi primijetili potencijalnog bh olimpijca Bevandu. Pošto smo se mogli uvjeriti u njegove kvalitete ja vjerujem da i drugi političari imaju skriveni talent. Zato smo mi tu. Bevanda brate ne moras zahvaljivati samo donesi jednu medalju. Narod ti je za petama.hahahahahahaha. Bit ce zlato siguricaaaa
REVOLUCIJA.....
Nema od ovog nista, ali eto neka malo i ovoga. I komunisti su ovako mislili da su nedodirljivi.
SVE TREBA POHAPSITI,A SRBIMA POKAZATI GDJE IM JE MJESTO!MARS U SRBIJU KO GOD NEZELI OD SRBA BOSNU ZA DRZAVU.PUT PODNOGE RADOVANE PRAVAC SRBIJA.NEDOZVOLJAVAMO DJELJENJE BOSNE NEDAMO VAM NISTA!
Ti se ponašaš kao da si vlasnik Bosne, kome ćeš davat, mi ćemo tebi dat ;)
Kad budete imali svoje, mozete nam i dat ;) a mozda mislis na kosovo?? :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Evo svima koji su voljni da podnesu krivicnu prijavu protiv "nasih" parlamentaraca. Saljite na ovu adresu: Tuziteljstva BiH, Kraljice Jelene 88, 71000 Sarajevo. Vasa adresa (ime, prezime, ulica i broj, postanski broj i grad) U skladu sa članom 214. Zakona o krivičnom postupku BiH, kao građanin podnosim krivičnu prijavu protiv: 1) Denisa Bećirovića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH 2) Milorada Živkovića, prvog zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH 3) Bože Ljubića, drugog zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH 4) Saše Magazinovića, predsjedavajućeg Kluba poslanika SDP-a 5) Drage Kalabića, predsjedavajućeg Kluba poslanika SNSD-a 6) Asima Sarajlića, predsjedavajućeg Kluba poslanika SDA 7) Mladena Bosnića, predsjedavajućeg Kluba poslanika SDS-a 8) Mirsada Đuguma, predsjedavajućeg Kluba poslanika SBB BiH 9) Mate Franjičevića, predsjedavajućeg Kluba poslanika HDZ-a 10) Sulejmana Tihića, predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH
11) Ognjena Tadića, prvog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH 12) Dragana Čovića, drugog zamjenika prvog Doma naroda PSBiH 13) Halida Genjca, predsjedavajućeg Kluba bošnjačkog naroda 14) Borjane Krišto, predsjedavajuće Kluba hrvatskog naroda 15) Staše Košarca, predsjedavajućeg Kluba srpskog naroda (funkcije imenovanih su navedene onako kako su navedene na web stranici PSBiH www.parlament.ba) Zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo "Neizvršenje odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Suda Bosne i Hercegovine ili Doma za ljudska prava" iz člana 239. KZBiH.
Naime, Ustavni sud BiH je, odlukom broj U 3/11 od 27.05.2011. godine, utvrdio da član 5. Zakona o jedinstvenom matičnom broju ("Službeni glasnik BiH" br. 32/01 i 63/08) nije u skladu sa članom I/2. Ustava Bosne i Hercegovine, pa je naložio Parlamentarnoj skupštini BiH da, u skladu sa članom 63. stav 4. Pravila Ustavnog suda, najkasnije u roku od šest mjeseci od dana objavljivanja te odluke u "Službenom glasniku Bosne i Hercegovine", uskladi odredbe člana 5. Zakona o jedinstvenom matičnom broju sa Ustavom Bosne i Hercegovine i da u istom roku obavijesti Ustavni sud o preduzetim mjerama s ciljem izvršenja navedene odluke.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Je li to isto ono tuzilastvo sto je smjestilo predsjedniku Budimiru?
Zanimljivo od drugog mjeseca nije rijeseno pitanje JMBG a sada kada je svijet izasao na ulicu vode istragu,izgleda da bi za svaki problem u BIH narod trebao izlazit na ulice i na glas podsjecati gdje zapelo radil itko ista ono za sta je placen ,da netko u ovoj drzavi se zapita zasto,zbog cega i tko je odgovoran sto je sve ovo ovako u BIH zakon za jedne vazi al za vecinu ne, iako vazi tko ima pare da izace na kraj sa tim jer za sve treba lova,a za pravdu pogotov.....privremeno rijesenje JMBG mogu se vadit dokumenti a sta ce bit za 180 dana ponovo vadi i placaj dokumente tko je izvadio ma daj ......
Ustav je ionako kar*na,ima šta i prekršit u pizdu materinu... Krivci su SVI,svi redom,nema tu pojedinac ovaj,onaj. I bolje vam je da onu Pandurević tužite jer je na očigled čitave BiH prekršila zakon,5 godina je bacite u zatvor,i ćao.
NE dozvoliti entitetima,DRŽAVNOST!
Do sada se svaki lider oglasio i dao kakvu takvu podrsku narodu osim SDA NACIONALISTA !!! STO SE NE JAVLJAJU GLAVNI ODGOVORNI ZA STANJE U ZEMLJI, ONI SU OVO PROIZVELI SVOJIM BLOKADAMA I OPSTRUKCIJAMA !!! A DA NE PRICAMO O KRIMINALU KOJI SU RADILI 17 GODINA NA VLASTI !!