Reakcija
0

Tužilaštvo BiH: Gordana Tadić ne prima nikakvu naknadu za rad u Udarnoj grupi

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
V. d. glavne tužitljice Tužilaštva BiH Gordana Tadić za rad kao rukovoditeljica Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija u BiH ne prima nikakvu naknadu, kao ni naknadu u bilo kakvoj drugoj grupi ili po bilo kojem drugom osnovu.

Iz Tužilaštva BiH je rečeno kako je preuzimanjem funkcije v. d. glavne tužiteljice Gordana Tadić odmah početkom 2017. godine odlučila da se ne isplaćuju naknade za članove Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima, čime je ukinuta isplata ovih naknada, iako su sredstva za ove namjene bila osigurana u budžetu Tužilaštva BiH.

"V. d. glavne tužiteljice Gordana Tadić kao rukovoditeljica ove grupe ne prima nikakvu naknadu za rad u Udarnoj grupi, kao ni naknadu u bilo kakvoj drugoj grupi ili po bilo kojem drugom osnovu. Udarna grupa za borbu protiv trgovine ljudima i organiziranih ilegalnih migracija u BiH je formirana odlukom Vijeća ministara te funkcioniše već 15 godina, redovno sačinjava izvještaje o svom radu koje svake godine dostavlja Ministarstvu sigurnosti BiH i Vijeću ministara, što je učinjeno i za proteklu 2017. godinu", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH odlučno odbacuje bilo kakve insinuacije o mandatu i radu Udarne grupe dodajući da javnost treba znati da Ministarstvo sigurnosti svojim odlukama imenuje članove Udarne grupe koji dolaze iz oba entiteta i Brčko distrikta BiH i vrši izmjene rješenja o imenovanju članova Udarne grupe, što je ministarstvo činilo i u prethodnoj 2017. godini.

"U slučaju iznošenja bilo kakvih netačnih informacija bit će podnesene tužbe za klevetu", zaprijetili su iz Tužilaštva BiH.