Optužbe za bludne radnje
0

Tužilac ukinuo pritvor Mehmedu Šišiću

FENA
Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zenica odlučio je danas poslijepodne da nema potrebe za daljim provođenjem mjere pritvora protiv Mehmeda Šišića (54), predsjednika Saveza demobiliziranih boraca BiH i Zeničko-dobojskog kantona.

Tužilaštvo će nastaviti s kompletiranjem predmeta.

Službenici Federalne uprave policije jučer su u Zenici Šišića lišili slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „spolni odnos zloupotrebom službenog položaja“ KZ FBiH.

Iz Federalne uprave policije naveli su kako postoji osnov sumnje da je uhapšeni, kao odgovorna osoba u Savezu demobiliziranih boraca Zeničko-dobojskog kantona, u više navrata pokušao seksualno iskoristiti uposlenicu Saveza, nudeći joj pritom povećanje plaće i druge pogodnosti, odnosno zastrašujući je prestankom radnog odnosa ako ne pristane na njegovu ponudu, što je kod oštećene prouzrokovalo duševnu patnju i strah.

Federalna uprava policije nakon kriminalističke obrade danas je Šišića, koji se nalazi na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica, na dalje postupanje predala Kantonalnom tužilaštvu Zenica.