BiH
11

Željko Vulić otpušten iz bolnice

FENA
Željko Vulić
Željko Vulić
Iz Okružnog tužilaštva Banja Luka danas je potvrđeno da im je, iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka dostavljen izvještaj protiv Željka Vulića iz Banje Luke, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i krivičnog djela napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti.

"Nakon što je otpušten s bolničkog liječenja, Vulić je sproveden u Okružno tužilaštvo Banja Luka radi ispitivanja", potvrdila je glasnogovornica tog tužilaštva Maja Đaković-Vidović.

Tužilac će, kako je napomenula, poslije ispitivanja Vulića, u nastavku postupka istrage, odlučiti o daljnjim mjerama, a pomenuti predmet bit će u radu, u redovnoj proceduri krivičnog postupka.

Željko Vulić od 26. jula je bio u Klinici za psihijatriju u Banjoj Luci i u pratnji policije danas je prebačen u Okružno tužilaštvo na ispitivanje.

Policija ga je privela 26. jula, nakon što je sa sinovima branio prilaz svom imanju od velikog broja uniformisane i interventnog voda policije koja je angažirana po zahtjevu gradskih vlasti.

U intervenciji policije kod Vulića povrijeđena je potkoljenica i komandiru Jedinice za podršku CJB Banja Luka Slaviši Trifkoviću, koji se, prema riječima načelnika Klinike za traumatologiju dr. Nikole Bojića oporavlja, te je otpušten na kućnu njegu.

Stari put, koji je bio predmet spora s firmom Grand trade Mile Radišića, a koji su Vulići koristili 40 godina, više ne postoji. Sada je to dio zemljišta Mile Radišića, koji uz posjed Vulića gradi veliki poslovno-stambeni prostor.