Godišnjica genocida
245

Turković posjetila Srebrenicu: Obilježavanje 11. jula će biti u skladu s epidemiološkom situacijom

A. B.
Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković stigla je danas u Srebrenicu gdje se sastala s direktorom Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emirom Suljagićem i zamjenikom načelnika općine Srebrenica i predsjednikom Organizacijskog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida u Srebrenici Hamdijom Fejzićem.

Tom prilikom razgovarano je o pripremama i organizaciji obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici i istaknuto da će sve aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice genocida 11. jula biti obilježene u skladu sa situacijom i epidemiološkim prilikama.

Turković je iskazala punu podršku radu Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, kao i programskim aktivnostima koje se poduzimaju u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari Emir Suljagić upoznao je ministricu Turković s aktivnostima i planovima Memorijalnog centra te proširenju infrastrukture, s naglaskom na biblioteku i arhiv.

Na sastanku se razgovaralo i o podršci stranih organizacija radu Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari te finaliziranju aktivnosti u vezi sa započetim projektima.

Tokom boravka u Srebrenici ministrica dr Bisera Turković posjetila je Udruženje Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa“.

U razgovoru s predstavnicama udruženja ministrica Turković je izrazila svoju punu podršku njihovim aktivnostima u borbi za istinu i pravdu.