NS Radom za boljitak
0

FOTO / Turizam potencijal za nova radna mjesta i ostanak mladih u Neumu

Klix.ba
Trinaesti dan zvanične predizborne kampanje Plava revolucija, na čelu sa predsjednikom Narodne stranke Radom za boljitak i zastupnikom u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Mladenom Ivankovićem Lijanovićem, stigla je u Neum, grad sa najviše sunčanih dana na Jadranu i jedini bosanskohercegovački izlaz na more.

Tamošnji Boljitkovci, u druženju sa predsjednikom Ivankovićem i građanima iskazali su svoj plan. da sa tri dosadašnja osvojena mandata u neumskom Općinskom vijeću ostvare i bolji rezultat i povećaju svoje učešće u donošenju odluka na lokalnom nivou, kako bi sproveli strateška načela predizbornog programa Narodne stranke Radom za boljitak, spasiti radna mjesta, porodice, dom i rodnu grudu.

Glavna gospodarska grana Neuma je turizam, čemu treba dodati i mogućnost razvoja poljoprivrede i uzgoj zdrave morske hrane, a najveći problem je odlazak mladih i nizak natalitet, kao i prijeteća prometna izolacija.

Prvi među jednakima na Boljitkovoj listi i vijećnik u Općinskom vijeću Neum, Ivan Stanković, kazao je kako je loša gospodarska situacija u Neumu glavni uzrok odljeva mladih i obrazovanih ljudi koji nakon studija, mahom u Hrvatskoj, uglavnom ostaju i ne vraćaju se na svoju rodnu grudu, čime Neumu prijeti demografska katastrofa.

"Poboljšanjem turističke ponude, na kojoj se štošta ovdje može i mora poraditi, otvorili bi perspektivu za upošljavanje mladih i stvorili ambijent i sigurnost mladima za ostanak, življenje od vlastitog rada i sigurnost za osnivanje porodice. Pokušat ćemo da zadržimo mlade i pružimo mogućnost za zapošljavanje i onima koji su već otišli, kako bi se vratili i poboljšali demografsku sliku Neuma, te doprinijeli boljitku naše općine. Nama naša mladost treba, kao bi svojim znanjem i energijom dala novi zamah turističkom i drugom gospodarskom razvoju Neuma, jer imamo dovoljno potencijala da svi žitelji, naši susjedi sugrađani, živimo lijepo na svome. Ovom priliko pozivam sve Neumljane da izađu na izbore 7. oktobra i daju glas kandidatima Narodne stranke Radom za boljitak, te podrže Plavu revoluciju, koja je nastala kao revolt zbog dosadašnjih loših politika i ovdje u Neumu i diljem BiH. Slušaj Srce, spasi Neum", poručio je nositelj Boljitkove liste za OV Neum Ivan Stanković.

Nakon Neuma Plava revolucija Narodne stranke Radom za boljitak, sa predsjednikom Mladenom Ivankovićem Lijanovićem, trinaestog dana zvanične predizborne kampanje, nastavlja svoj put ka Čapljini.