Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedino sto nas moze izvuci je turizam a i to znamo sjebati.
Turizam nikad nikog nije izvuko. Od turizma se zaradjuje kad imas SVE pa onda neko sa strane dodje da vidi kako je to u tom raju na zemlji - a ti mu to onda naplatis. A ne "zivjet cemo od putarine i sluzeci kafe". Ovo pak za jezero je cista budalastina. Takvo je od rata. Samo sad nema Amera da cupaju ekonomiju a nema nikakvog sadrzaja da iko tu dolazi osim da jede, pije i bjezi odatle.
@dundjerbob ajde ne rise, šta ti Peru ima ima to SVE, šta ti Meksiko ima to SVE, gdje ti je SVE na Jamajci, Indoneziji, Filipinima...to SVE...*ebo im ja terma pola još u ovim državama gologuzo hoda, bijeda i sirotinja, ali IMAJU turističke destinacije i ne može niko poreći da nema, mi smo problem što sabotiramo sami sebe!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Danas je Modrac obicna baretina iz dva razloga: Stoka baca smece u rijeke, rudnici vrse separaciju uglja i onda ugljenu prashinu bukvalno istresaju u pritoke rijeke Sprece.
Sta je ovdje zeMski sirilo none pa izumrla ta mladost sad sire negdje drugo i neke druge... Zivite zivot jer mladost proleti zacas kao i ovo jezero i kupanje na istom..do 18 te jedva cekas punoljetstvo poslije 18 ne trepnes a vec uveliko gazis dvadesete
Ovo je bila turistička destinacija 90tih jer se NIJE IMALO IZBORA. Tek posle rata, nemas kud,gdje je minirano,gdje te mrze..dok utrefis ode odmor. Ali to jezero je napravljeno radi Termoelektrane i Rudnika i ne znam čemu ćudjenje. Odlaganje je trebalo naplacivati i mozda je i naplacivano kao koncesija, ali avaj..ko zna gdje su pare. Prvi komentar je pravo kazao. Okaci tablu i naplacuj ulaz u cirkus tu bi profitirali :)
u Europi od deponije smeca, bare itd. naprave jezero,izletiste.samo je kod nas obrnuto..ljudski faktor je za ovo kriv,mi svojim ponasanjem zagadjujemo sve oko sebe i onda cekamo da tamo neko nesto uradi..
Ulozeni su milioni u hotele, plazu, vikendice da bi sebi samo jedno drzavno preduzece odlucilo da unisti nesto sto je neprocjenjivo jezero Modrac a kroz to i sve ostalo. Napravili su daleko vise stete nego koristi.
Zivim u blizini. Prije rata je jezero bilo odlicno za kupanje, kampiranje vikende. Ribe za pecarose na pretel. Medutim, ponajvise Banovicki rudnici uglja su poceli vodu sa separacije izbacuju u obliznju rijeku koja se uliva u jezero. Zbog brane ugljena prasina se skupljala tako da se na dnu preko cijelog jezera skupilo oko 30cm ugljene prasine.
Nije nego cijela dva metra. Banovići su grobari ovog jezera, ali niko ne smije ni da priđe tamo, Kukićevi batinaši i mafijaši.
A ova priča o prostornom planiranju i ostalo se ponavlja svake dvije godine pred izbore već 20 godina.
bilo bi lijepo da opet ozivi
"Jačanjem industrije u godinama poslije rata rasla je i neodgovornost od zagađivača, tako da su od rudnika dolazile ogromne količine zagađujućih materija, a one dolaze i danas. Postoje ogromne količine naslaga, odnosno oko 15 miliona tona ugljene prašine i ona se nalazi u jezeru"....Sve receno, usrali da se popravit nemoze.Riblji fond se sveo na one americke somice koje ribari sa gadljivoscu skidaju sa udice.Tuga.
prohujalo sa vihorom,idemo juznije😊
Sve sto se da sjeba* tu smo prvi....ps kako su rudnici u gubitcima kada djaba odlazu svoj otpad
ovo je jako bila lijepa turisticka destinacija koja opet moze koliko toliko ozivjeti ako ispune obecanja i naprave aqua park
...hoće. ko što su od bosne napravili švicarsku. zamalo...
Dajte, ba' kakav vam je ovo biser...obićna bara i moćvara.
...u odnosu na prošli sustav i državu, sve je propalo. jedino je pljačka uznapredovala. brzinom svjetlosti koju su nam "upalili".
U proslom sustavu je ova akumulacija sluzila upravo kao industrijska akumulacija, a da si procitao tekst vidio bi da je turisticki potencijal jezera ostvaren tek poslije rata (kad sam i sam plivao na tom jezeru). Danas je Modrac obicna baretina iz dva razloga: Stoka baca smece u rijeke, rudnici vrse separaciju uglja i onda ugljenu prashinu bukvalno istresaju u pritoke rijeke Sprece.
@_Hodi_ ...ima i pametnijih načina za gubljenje vremena, od čitanja klixinih tekstova. a to što nama svaku baru moš uvalit pod "plažu", poseban je "par cipela".
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A pogledajte slike ovog jezera 1996. godine http://www.sodalive.ba/aktuelnosti/lukavac-grad/fotografije-jezera-modrac-iz-1996-godine-ce-vas-ostaviti-bez-teksta/ :((((((((
...skoro ko ibica, u najboljim danima...
@dis2 ...krkljanac i bara gora i od prekrcanih makarskih plaža...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)