Kraj jednomjesečne torture
0

Trolejbusi za Dobrinju počinju voziti sljedeće sedmice

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Noćna mora kroz koju su hiljade stanovnika Dobrinje prolazili proteklih mjesec dana pokušavajući se prebaciti do grada trebala bi se okončati sljedeće sedmice. Naime, trolejbuski saobraćaj koji je u ovom sarajevskom naselju obustavljen zbog izgradnje kružnog toka trebao bi biti normaliziran sljedeće sedmice, kažu u GRAS-u.

"Nakon što je stigla oprema is Slovenije, naši radnici izvode radove na njenoj montaži. Radovi teku predviđenom dinamikom iako niske temperature i gužve na kružnoj saobraćajnici značajno otežavaju njihovo izvođenje. Nadamo se da neće biti padavina koje bi dodatno otežale završetak radova, te da ćemo trolejbuski saobraćaj prema Dobrinji pustiti sljedeće sedmice", kazala nam je glasnogovornica GRAS-a Samira Kadić.

Podsjećamo, zbog izgradnje kružnog toka na Dobrinji i prilagođavanja trolejbuske kontaktne mreže zahtjevima kružnog toka, u potpunosti je bio obustavljen trolejbuski saobraćaj prema Dobrinji.

Stanovnici ovog sarajevskog naselja bili su primorani snalaziti se na različite načine jer autobusa koji su trebali zamijeniti trolejbuse do Mojmila nije bilo dovoljno. Zbog toga su nesnosne gužve, nervoza i kašnjenja bili svakodnevnica među Dobrinjcima.

Jedni su krivili GRAS, drugi Vladu, a treći su svoje nezadovoljstvo i nervozu ispoljavali međusobno. Vika, svađe i teške riječi u autobusima u kojima se nije moglo ni disati pojačavali su njihovo nezadovoljstvo.

Predlagali su bojkot kupovine karata i blokadu saobraćajnica. No, ništa od toga se nije dogodilo jer je Dobrinjcima strpljenje, očigledno, jača strana.