Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Krik Kad ćeš ti i takvi kao ti konačno izvući guzicu iz SANU kuhinje. Pročitaj i neku noviju kritiku. Za početak ti preporučujem knjigu rahmetli Muhsina Rizvića \"Bošnjaci u Andrićevim djelima\" i počni misliti svojom glavom kako ti kažeš! Bar sad imamo slobodu govora i pisanja i mogućnost drugačijeg kritičkog poimanja. Ne brini, neće ti milicija pokucati na vrata i odvesti te u muriju zato što si nešto kritički reko protiv Andrića. Nejma više Srboslavije!!!!
Ivo Andrić je jedan od najvećih bosanskih pisaca u njezinoj povijesti, a za svaku pohvalu je i Meša Selimović. Obojica su Bosanci a Srbi ih svojataju, govore i pišu da su njihovi. Istina je, obojica su živjela i umrla u Beogradu. Sva djela od obojice sam pročitao i to više puta.
Kada će ljudi shvatiti da su svi na ovim prostorima u jednom trenutku stradali, tačnije da svi u svakom trenutku stradamo jer smo žrtve huškačke propagande i notornih laži koje nam se plasiraju svakodnevno? Kada će ovaj narod početi koristiti svoju glavu i shvatiti da rat nikad nikom dobro nije donio? Meni je dovoljan samo jedan pogleda na dijete koje je u ratu stradalo, zaplakalo, izgubilo roditelja, pa bilo ono Bošnjak, Srbin ili Hrvat, da shvatim da smo svi žrtve bolesnika i da su u ratu svi izgubili. Helem, Andrić je majstor i svako ko je pročitao njegova djela ne može mirne savjesti pričati nebuloze koje vi tu izvaljujete. Umjesto da se ponosimo što smo imali jednog takvog velikana, mi dopuštamo da nam i dalje patološki lažljivci poturaju svoje ideje i kojekakve lažne ideologije!
Ivo Andrić je književni genije, ali na žalost ostavio je iza sebe mnoge kontraverze. Pisao je roman 41-45 nazvao ga \'\'Na Drini čuprija\'\' u kojoj su u tom vremenu dok ga je u Beogradu pisao tekli potoci muslimanske krvi. Koliko god mu nalazili opravdanja da nije znao za zločine ostaje nedoumica i sumnja. Ne možeš napisati stotine stranica o nekom mjestu a da nemaš pojma šta se dešavalo na tom mjestu u to vrijeme kada si pisao.
Ivo Andric provjereni Balkanski Mason.Sigurno je nasao sto je zasluzio!
Muhamed Filipović: Andrić je nanio više zla Bosni nego sve vojske koje su u nju dolazile,
Otpad bošnjačke nacionalne politike, sebi uvijek nađe načina da na glupostima i lapradnjim koja samo oni slušaju, sebi dižu publicitet. Jadan je onaj ko Andrića gleda kroz prizmu kako ga je Karadžić tumaćio, a ne ono što je Andrić zaista govorio i želi reči.
Boli istina,jeli,poturice?!Sjeme vam se zatrlo!
posherem ti se na cha_ tnika andrića i obrisem guhzu njegovim djelima
@Muki vidi ko nam kaze ... pa sta si ti sad uradio? pljuj kad budes imao na sta da pljujes
Sudeci po tome ko je organizator i ko su govornici, vjerovatno ce da popljuju Andrica. Ali psi cesto laju na zvijezde...