Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nije zaboravljena, vodim ove gradske ribe gore ponekad, ime joj odgovara :D
Treskavicu nikad zaboraviti neću ,jer sam na njoj proveo 153 dana u ratu, na Mala Ćaba/Đokin Toranj-2086m , Nikoline Stijene, Pašina Planina-2056m,LJeljen... Na Treskavici ima oko 350 izvora,2 jezera...mnogo prirodnih ljepota,a u meni samo gorčinu izaziva,uzela je preko 100 boraca.
Sad,nešto i ja računam koliko sam gore proveo,mislim da sam negdje šest puta izlazio i boravili bi negdje oko mijesec dana,nikad neću zaboraviti,Sljemena,Ogorijeli kuk,Kukove,......................,poz.!
Mogli ste vala jednom da obiđete Grmeč ,Plješavicu ,Mulež,Kozara... vamo gore u Krajini .Nije sve samo oko Sarajeva ! zz i selam
lijepe fotografije
Zar ni put ,odnosno zar je neprohodno za Treskavicu,nije ni cudo kakve politicare imamo.....
sreca inace bi izgubila taj naziv
Odavde je šljeglo većina pitara!
prelijepo je :)
Ja sam jedne prilike spasio čitav vod bošnjaka na treskavici! Zapela mi bila brada u mitraljez....
Nema više prekrasnog hotela "Rajski do", koji je izgorio, a do danas nije obnovljen. Nalazo se u podnožju ove planine, u gustoj borovoj šumi, nedaleko od mjesta Trnovo i moglo se asfaltnim putem do njega doći.
Bio prosle godine, nosio camac i stap, ribarilo se malo ... Pejzas fantazija, cijeli put je bajka. Samo treba napomenuti, a vidim ovde se nigdje ne pominju zmije! Podatak da prije rata na treskavicu nisi mogao otici da sa sobom ne nosis serum. Saran i poskok su stanovnici ove planine. Sretno i uzivajte.
Steta sto je minirano
kako da zaboravim ...pa treske se uvijek sijetim al sa tugom i bolom zbog izgubljenih sinova bosne ...to se ne zaboravlja !!
kako je samo ljepo!!!
Jeli neko fakat vidio more sa Treske, i može li se vidjeti i bez pasoša:-)
Moze li se autom do vrha ili barem blizu vrha?
otisao bi sa porodicom ali bas nebi riskirao da mi dijete nadje tromblon ili pastetu tako da treskavica sa moje strane ce biti zaboravljena svakako