BiH
0

Treći broj časopisa "Love & Sex" obojen ljubavlju i pažnjom

Klix.ba
Prva dva broja edukativno-zabavnog časopisa za mlade "Love & Sex" su već postali dio arhive 2012. godine te se redakcija pripremila da svu pozitivnu energiju iz nove godine usmjeri ka tekstovima koji govore o rađanju emocija, ispoljavanju emocija, obilježavanju Valentinova i romantici.
"Cijeli časopis je u bojama Valentinova i duhu dobrog raspoloženja, ali nismo zaboravili ni one slobodne i za njih smo pripremili pokoji redak", istakli su u najavi.

Obilježavanje Valentinova je običaj star skoro 2.000 godina, pojedine zemlje imaju specifične načine obilježavanja ovog praznika. U Italiji je običaj da se šalju pisma svojim partnerima, dok Francuzi na taj dan obnavljaju bračne zavjete. U Japanu slobodne djevojke poklanjaju svojim prijateljima i kolegama čokoladu, dok se Tajlanđani baš na taj dan odlučuju za svoj prvi seksualni odnos. Mi u BiH smo nekako kombinacija svih ovih kultura, pa se sve navedeno može pojaviti kao poklon.

Redakcija časopisa Love & Sex je željela razbiti predrasude o skupim i neinovativnim poklonima, neromantičnim muškarcima i lošim kuharima, pa vam donosi korisne priče i savjete.

"Ako ne znate kako pokazati emocije, šta reći, koji film preporučiti djevojci/momku, šta pokloniti, kako biti pažljiv, šta muškarci misle o Valentinovu... ovaj broj je onda pravo rješenje za vas. Već znate da mi brinemo za vaše zdravlje, ovog puta za zdravu ljubav za kojom svi žudimo", kažu iz redakcije časopisa Love & Sex, čiji elektronski primjerak možete preuzeti ovdje.