Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
OHR se ne pita
POZDRAV ZA Eee I Radoja DVOJICU GEODETA KOJI POZNAJU PROBLEMATIKU. A OVOM MUJI SMETA IZGLEDA STO TAMO LJUDI NESTO RADE, ZA RAZLIKU OD NASIH LJENSTINA. POZDRAV IZ STOLNOG HRVATSKOG GRADA MOSTARA I HZ HB
Pozdrav za kolegu geodetu Eee.
mujo svaka ti cast.narode sprema se najveca otimacina bosnjacke zemlje ,veca cak i od komunisticke agrarne reforma.ako rs prodje s ovim planom,ovo je tragedija nad tragedijama-po meni ravno etnickom ciscenju naroda-ovaj potez dovrsava bosnjake 100% jedni su nas otjerali 92 a drugi nam hoce oteti zemlju i time izbrisati svaki trag bosnjaka u etnicki ociscenim djelovima.
Zašto se tim problemom nije pozabavila i sama Federalna geodetska uprava u saradnji sa ministarstvom pravde? Zato jer su u federaciji najvažnije fotelje a sve ostalo je sporedno.Nije se RS ugledao na zakone koji su na snazi u Srbiji jer je taj zakon o nekretninama prvo primjenjivan u Bosni i Hercegovini., nego se FBIH ugledala na zakone koji su u Hrvatskoj iako stvarno stanje elaborata i tehničke dokumentacije nije ni slično.
Trebalo je prvo pročitati zakon o katastru, pa ako u njemu nešto ne valja staviti primjedbe i sugestije, što sada nije bio slučaj nego se prašina podigla tek kada ga je skupština RS-a usvojila. Pa gdje ste tada vi bili predstavnici svog naroda. Sigurno u toplim domovima u Sarajevu a za zakon čuli sa tv-a. Iako nisam pobornik političara iz RS-a mislim da se ovakav zakon trebao davno usvojiti i u FBIH tj. nije ga nikad trebalo ni ukidati jer je bio na snazi od 1984 do 2004 godine te po njemu je obrađeno gotovo 40% BIH, a i u mnogim općinama u federaciji je na snazi.Niko nije kriv federaciji što ništa ne radi na poboljšanju katastra i gruntovnice koja je izrađena još u vrijeme Austrougarske i u kojoj su podaci potpuno neažurni i zastarjeli. Ako su zakonom o porezima u RS-u i prijavama nekretnina oštećene izbjeglice ili lica za kojima se još traga veto se trebao ulagati na taj zakon, a ne na zakon o katastru nekretnina. Dali postoji Federalna geodetska uprava i ministarstvo pravde FBIH.??