Komentari (226)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja bi rekao da u ovu zgradu nije ulozen pfening od 1941,i sad ste se nasli sjetiti da apelujete.Arhivu prebaciti u zgradu parlamenta,a vas uljupeposlati na cekanje,te istu zgradu poravnati bagerima i napraviti igraliste za djecu.
Ne dirati zgradu jer skoro cijeli vijek starija od istorije države čija se dokumenta u zgradi čuvaju.
@Mozgarev Dobro ortodoxni bosnjo ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (55)
Nek su fotelje nasih politicara fine, nove, mekane, auta najnovija, a to sto nasa historija propada to je izgleda manje bitno.
Kad se uništi arhiva onda svako može da prića što mu padne na pamet, to je razlog što se politika puno ne sekira oko ovoga.
Nema okolo glasova...potoni.
Eh što ti je crnogorsko čojstvo: Crnogorski predsjednik kad je optužen za krađu državnog zemljišta priznao, a ne plajenje arhive od neodgovornih tursitičkih vodiča ili NJENO TONJENJE radi nedostatka novca, a ima se za platit doktorate ili ministrima da idu na planinske vrhove u Argentinu !! Daj bože da Majkićki lizanje sladoleda u Hrvatskoj nije paltio Čović a ona njemu pomogla oko KINESKOG kupusa izvezenog u RUsiju sa MADE IN BIH naljepnicom. Ili breskvi iz GAMBIJE, ili jabuka iz SOMALIJE !!
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=28750
I ovi levati traze da se vrati Povelja Kulina bana u BiH. Orijentalni institut izgorio - bio na 4 spratu. Arhiv predsjednistav u kartonskim kutijama bez sefa Ima li ovdje iko normalan ?
Tone drzava isto kao sto i depo tone.
Bakire djeluj!
pa sta ima veze, grad koji je promjenio imena ulica, grad koji je promjenio biste, imena parkova, grad u kojem je u zaborav potonulo sve od 1945 do 1996 te i treba da nema arhiv, sta ce arhiv, pise se nova istorija, pisu je pobjednici, pobjednici svoje prćije
Sad će ovo Nova snaga BiH da ispravi...
Sta ima veze sto propadaju dokumenti drzave. Ionako vise nema ni drzave.
Kakva država takav i depo.
evo rješenja: mjesto na folklorna društva dati novce iz budžeta za smještaj arhiva.
Ma hajde , napravice se ! Sta se odmah sikirate? Ima dana u Boga! ha ja
Što se "ne vidi" nije ni bitno...
Zgrada je bas arhivska
sigurno nisu iz osmanlijskog doba..tako da ništa i ne vrijede