Nije bilo štete
0

Tokom vikenda ispaljene 24 protivgradne rakete na području RS-a

SRNA
Tokom ovog vikenda ukupno su ispaljene 24 protivgradne rakete, uglavnom u sjevernim područjima bh. entiteta Republika Srpska. U nevremenu nije pričinjena veća materijalna šteta, izjavio je direktor preduzeća "Protivgradna preventiva RS-a" Tihomir Dejanović.

On je potvrdio da je danas ispaljeno 16 raketa na području Posavine, Pelagićeva, Modriče i Zvornika, a jučer osam na području Laktaša i Prijedora.

Dejanović kaže da u nevremenu nije pričinjena veća materijalna šteta, te da se tokom večeri očekuje je stabilizacija prilika.

Velika količina kiše, praćene grmljavinom, pala je danas na području Pala, Sokoca i Milića.

"Meteoalarm" je izdao žuto upozorenje za cijelo područje BiH, koje podrazumijeva potencijalno opasno vrijeme.

Žuto upozorenje objavljeno je za regije Banje Luke, Foče, Mostara Sarajeva, Tuzle, Livna, Prijedora, Trebinja i Višegrada.

Kiša je u poslijepodnevnim satima stvorila probleme na velikom broju puteva, zbog čega je upućen apel vozačima da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - Granični prelaz Hum - Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.