Ukoliko se ne ispune zahtjevi
3

Taksisti poručili: Blokirat ćemo Aerodrom i nećemo pustiti Fulea u grad

Piše: J. Hadžiahmetović
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Stotine taksista iz Udruženja taksi vozača Sarajevo održali su u glavnom gradu BiH protestnu vožnju kojom su iskazali svoje nezadovoljstvo nerješavanjem problema ilegalnih taksista na području Kantona Sarajevo.

Protest taksista izazazvao je kolaps u saobraćaju zbog čega su mnogobrojni građani, vraćajući se sa posla, izražavali svoje nezadovoljstvo ovim činom.

Taksisti su, kružeći u centru grada, poručili kako su razočarani jer institucije ne čine ništa po pitanju uklanjanja ilegalnih taksista za koje tvrde da ih ima preko 1.000 u gradu na Miljacki.

Kako je Enver Suljagić u ime Udruženja rekao za Klix.ba, ovo nije bio protest već skretanje pažnje na probleme sa kojima se Udruženje taksi vozača Sarajevo susreće.

"Nelegalni taksisti napravili su nelegalne taksi štandove u cijelom gradom. Kako bismo skrenuli pažnju, građane smo kroz besplatne vožnje upoznali sa tim kako izgleda jedno legalno taksi vozilo. U ovom gradu ima duplo više taksista nego što je potrebno, sve to zahvaljujući ilegalcima", kazao je Suljagić za naš portal.

On tvrdi da u ovom konkretnom slučaju imaju podršku Skupštine KS i resornog ministra Jusufa Bubice.

"Tražimo da nas inspekcija i policija zaštite u našem radu. Imamo neoborive dokaze da su pojedini službenici policije i inspekcije upetljani u cijeli slučaj sa ilegalnim taksistima. Ukoliko ovako ostane, najavljujemo žestoke proteste. Moguće je čak da blokiramo i Sarajevski aerodrom kada bude dolazio evropski komesar za proširenje Štefan Fule", kaže Suljagić za Klix.ba.

Nakon današnje protestne vožnje, očekuju konkretne rezultate institucija koje su zadužene za saobraćaj u Sarajevu.